У Facebook і Instagram знайшли дезінформаційні кампанії з РФ та Ірану

У Facebook і Instagram знайшли дезінформаційні кампанії з РФ та Ірану

13:28,
22 Серпня 2018
1925

У Facebook і Instagram знайшли дезінформаційні кампанії з РФ та Ірану

13:28,
22 Серпня 2018
1925
У Facebook і Instagram знайшли дезінформаційні кампанії з РФ та Ірану
У Facebook і Instagram знайшли дезінформаційні кампанії з РФ та Ірану
Автори:
Компанія Facebook виявила керовані з Росії та Ірану мережі облікових записів, які поширювали дезінформацію в соцмережах Facebook та Instagram.

Про це на своїй сторінці написав керівник компанії Марк Цукерберг.

Компанія видалила з обох соцмереж понад 650 акаунтів.

В обох ситуаціях, за словами пана Цукерберга, відбувалося створення мережі акаунтів «з метою ввести в оману користувачів мережі щодо того, ким вони є і якою є їхня діяльність».

«Перша — це комплекс заходів з Ірану, деякі з яких мають зв'язки з державними ЗМІ, а друга — комплекс заходів, які уряд США та інші сторони публічно пов'язали з російськими службами військової розвідки», — написав гендиректор Facebook.

Пан Цукерберг наголосив, що розслідування щодо цих мереж відбувається вже декілька місяців і досі триває. Він також зазначив, що в подібних випадках важливо не заблокувати профілі занадто рано, аби компанія та правоохоронні органи, які проводять окреме розслідування, могли більше дізнатися про їхні тактики та масштаби.

«Як компанія ми не маємо всіх інструментів розслідування та розвідки, які є в урядів, що ускладнює змогу чітко пов'язати конкретні зловживання з конкретними урядами країн або групами. Але на підставі того, що ми вже знаємо, ми вважаємо, що ці сторінки, групи та облікові записи були частиною двох окремих кампаній», — додав він.

Марк Цукерберг наголосив, що відколи Facebook виявила масштабну керовану інформаційну компанію фейкових аканутів з Росії 2016 року, компанія побачала вкладати кошти в підвищення безпеки та конфіденційності користувачів, а також боротьбу з подібними загрозами. Гендиректор зазначив, що соцмережа зробила свою політику щодо реклами більш прозорою, а завдяки штучному інтелекту їй вдається краще знаходити та видаляти неавтентичний контент та фейкові акаунти. 

За останні кілька місяців компанія застосувала такі заходи до облікових записів, сторінки та груп з різних країн, зокрема Росії, Мексики та Бразилії, наголосови пан Цукереберг.

«Ми також тісніше співпрацюємо з зовнішніми експертами, урядами та іншими компаніями, щоб запобігти втручанню під час виборів. Це має вирішальне значення, оскільки жодна компанія не може самостійно виграти цей бій», — уважає він.

Як повідомляє DW, у липні на підозрілі акаунти Facebook вказали експерти фірми FireEye, яка спеціалізується на кібербезпеці.

У Facebook наголосили, що ці профілі поширювали дезінформацію для користувачів з США, Великої Британії, країн Латинської Америки та Близького Сходу. Деякі з них входять до групи під назвою Liberty Front Press.

Facebook повідомила уряди США і Британії про знайдені кампанії.

Нагадаємо, нещодавно компанія Facebook знайшла групу акантів у однойменній соцмережі та в Instagram, які ймовірно причетні до кампанії з впливу на вибори 2018 року в США в Сенат і Палату представників.

Раніше Facebook повідомила, що за період з жовтня 2017 року по березень 2018 року її модератори видалили 1,27 мільярдів фейкових акаунтів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду