Google припинить співпрацю з Пентагоном – ЗМІ

Google припинить співпрацю з Пентагоном – ЗМІ

14:12,
4 Червня 2018
1729

Google припинить співпрацю з Пентагоном – ЗМІ

14:12,
4 Червня 2018
1729
Google припинить співпрацю з Пентагоном – ЗМІ
Google припинить співпрацю з Пентагоном – ЗМІ
Автори:
Компанія Google закриє проект з військової співпраці з оборонним відомством США під назвою Maven, проти якого виступили тисячі співробітників.

Про це повідомила ВВС з посиланням на джерела в компанії.

Про це працівникам начебто повідомила керівник Google Clouds Діана Грін (Diane Greene) 1 червня.

За даними ЗМІ, контракт Google із Пентагоном, розмір якого оцінюється в $ 10 млн, закінчиться в березні наступного року й не буде продовжений. Компанія офіційно не коментує ці повідомлення.

У рамках проекту Maven Google розробляла штучний інтелект для аналізу відеозаписів й зокрема ідентифікації на них людей та об'єктів.  

Однак медіа про технології Gizmodo повідомило, що Google поки остаточно не відмовилася від проекту й можливо в майбутньому буде співпрацювати із військовим відомством США.

Минулого тижня до видання The Intercept також потрапили листи керівників різних команд Google, в яких йшлося про те, що цей проект може стати початком активної співпраці з Пентагоном (до $ 250 млн на рік), а також висловлювалися побоювання щодо того, якою буде реакція громадськості та ЗМІ на повідомлення про Maven.

Нагадаємо, у квітні понад три тисячі працівників Google підписали відкритий лист до керівництва корпорації, в якому вимагали відмовитися від участі в програмі з розробки штучного інтелекту для бойових безпілотників. 

З цього ж приводу Коаліція технічних працівників (Tech Workers Coalition) у квітні запустила петицію з вимогою до Google відмовитися від роботи над Maven.

Понад 90 науково-дослідних працівників у сфері штучного інтелекту, етики та інформатики поширили відкриту заяву, в якій закликали Google припинити свою роботу над проектом Maven та підтримати міжнародний договір про заборону автономних систем зброї.

У травні близько десятка працівників Google вирішили звільнитися на знак протесту проти участі компанії у військовій програмі Міністерства оборони США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
itc.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду