Google і Amazon почали блокувати послуги й контент одна одної

Google і Amazon почали блокувати послуги й контент одна одної

16:10,
8 Грудня 2017
3199

Google і Amazon почали блокувати послуги й контент одна одної

16:10,
8 Грудня 2017
3199
Google і Amazon почали блокувати послуги й контент одна одної
Google і Amazon почали блокувати послуги й контент одна одної
Автори:
Компанії Google і Amazon мають багато схожих продуктів, які конкурують між собою.

Техногігантам ніяк не вдавалося домовитися про співпрацю й тепер вони остаточно посварилися, пише The Washington Post.

5 грудня Google відключила «розумній колонці» Amazon Echo Show, в якої є й екран, доступ до YouTube. А з 1 січня відеохостинг не працюватиме й на іншлму пристрої Amazon - телеприставці Fire TV.  

У вересні Google вже блокувала доступ до YouTube для колонки Echo Show, але в листопаді зняла це обмеження. В Google пояснили своє нещодавнє рішення закрити доступ для пристроїв Amazon до відеохостингу небажанням компанії домовитися про співпрацю.  

Компанія Amazon, яка серед іншого є й одним з найбільших світових онлайн-ритейлерів, відмовилася продавати «розумну колонку» Google Home й телеприставку Chromecast. Також вона не дозволяє програвати відео зі сервісу Prime Video через Google Cast. А з листопада ритейлер припинив продаж частину товарів компанії Nest, що виробляє різноманітні товари для дому. В свою чергу Nest належить Google.

У Google заявили, що сподіваються домовитися з Amazon й «незабаром вирішити ці проблеми».

Amazon теж прокоментувала ситуацію, висловивши сподівання якомога швидше вирішити ситуацію. «Google свторює невтішний прецедент тим, що вибірково блокує користувачам доступ до відкритого сайту», - зазначили в компанії.

Водночас The Washington Post критикує обох техногігантів за те, що їх чвари створюють незручності для користувачів. «Amazon і Google воюють, натомість програють користувачі», - пише газета.

Цього літа засновник Amazon Джеф Безос (Jeff Bezos) став найбагатшою людиною в світі через коливання ціни акцій його компанії. Акції Amazon виросди у ціні на 1,6%, що збільшило статки Безоса на 1,4 мільярда доларів до суми в 90,8 мільярда. Таким чином він випередив Білла Гейтса з його статками в 90,1 мільярда. Однак, невдовзі акції втратили в ціні й оцінка статків Безоса зменшилася. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
slate.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду