Понад три тисячі працівників Google виступили проти участі компанії у військовому проекті

Понад три тисячі працівників Google виступили проти участі компанії у військовому проекті

11:59,
6 Квітня 2018
1971

Понад три тисячі працівників Google виступили проти участі компанії у військовому проекті

11:59,
6 Квітня 2018
1971
Понад три тисячі працівників Google виступили проти участі компанії у військовому проекті
Понад три тисячі працівників Google виступили проти участі компанії у військовому проекті
Автори:
Понад три тисячі працівників Google підписали відкритий лист до керівництва корпорації, в якому вимагають відмовитися від участі в програмі з розробки штучного інтелекту для бойових безпілотників.

Як повідомляє ВВС, йдеться про програму Міністерства оборони США під назвою Project Maven.

Проект передбачає розробку алгоритмів аналізу зображень, отриманих з дронів, для підвищення точності їхніх ударів.

Підписанти листа звернули увагу на те, що участь Google в такому проекті може негативно вплинути на репутацію компанії.

«Ми вважаємо, що Google не варто займатися бізнесом, пов'язаним з війною. Тому ми просимо компанію закрити Project Maven», — йдеться в зверненні до керівника корпорації Сундару Пічаї (Sundar Pichai).

Співробітники також закликають врегулювати дільність Google таким чином, щоб компанія та її підрядники не могли брати участь в проектах зі створення бойових технологій в майбутньому.

У відповідь на ці застереження керівник напрямку хмарних сервісів Google Діана Грін (Diane Greene) запевнила, що технологію, яку розробляє компанія, не будуть застосовувати в озброєннях чи використовувати для керування дронами.

Однак підписанти листа наполягають, що інтернет-гігант усе одно підриває довіру користувачів та нехтує своєю «моральною та етичною відповідальністю».

«Неприйнятним є створення цієї технології для того, аби допомагати уряду США спостерігати за бойовими цілями. Це може привести до загибелі людей», — підкреслюють працівники Google.

Про те, що Google дозволяє Пентагону використовувати деякі зі своїх технологій розпізнавання зображень в рамках військового проекту, першим повідомив у березні ресурс Gizmodo. Пізніше сама корпорація це підтвердила.

«Maven є дуже відомим проектом міністерства оборони, Google працює над однією з його частин, яку створюють для ненасильницьких цілей і в якій використовується програмне забезпечення для розпізнавання об'єктів, яке доступне будь-якому користувачу Google Cloud», — повідомив ВВС представник компанії.

За його словами, технологію створили на основі відкритих даних. Вона необхідна для рятування людських життів, а також для позбавлення людей «необхідності виконувати дуже одноманітну роботу».

«Будь-яке використання технологій у військових цілях, звичайно, викликає обґрунтовані побоювання. Ми активно беремо участь у різносторонньому обговоренні цієї важливої теми всередині компанії, а також з експертами, оскільки ми продовжуємо працювати над політикою розробки та використання наших технологій штучного інтелекту», — запевнили в Google.

Нагадаємо, у лютому Google заборонив шукати товари зі словом «зброя» через свою платформу «Google Shopping» в США.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
johnchow.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду