Google зробив новий дудл, присвячений Майї Енджелоу

Google зробив новий дудл, присвячений Майї Енджелоу

13:17,
4 Квітня 2018
2596

Google зробив новий дудл, присвячений Майї Енджелоу

13:17,
4 Квітня 2018
2596
Google зробив новий дудл, присвячений Майї Енджелоу
Google зробив новий дудл, присвячений Майї Енджелоу
Автори:
Пошуковик Google присвятив свій новий дудл американській письменниці та поетесі Майї Енджелоу (Maya Angelou).

Вона виступала за права жінок і гендерну рівність, йдеться в описі Google до дудлу. Свого часу вона стала першою жінкою й афроамериканкою, яка працювала кондуктором у громадському транспорті в Сан-Франциско. У молодості вона перемінила низку різних професій - від кухарки й до танцівниці кабаре. Енджелоу також працювала журналісткою в Африці й стала однією з найвидатніших правозахисниць свого покоління.

Її перша автобіографія «Я знаю, чому птаха співає в клітці» вийшла в 1969 році й привернула до неї увагу як до письменниці. Окрім поезії та дитячої літератури Майя Енджелоу написала ще шість інших автобіографічних творів. В 1972 році письменниця була номінована на Пулітцерівську пермію. Вона також стала першою поетесою за останні три десятиліття, яка зачитала урочистий вступ на інавгурації Білла Клінтона у 1992 році.

Google випустила дудл до її 90-річчя. У відео її вірш «Все ще піднімаюся» (Still I Rise) зачитують які відомі сучасні акторки та співачки, так і використано запис голосу самої Майї Енджелоу. Зокрема до створення ролика долучилися Аліша Кіз, Америка Феррера, Опра Вінфрі та інші. Подивитися дудл можна просто перейшовши на головну сторінку пошуковика.

Нагадаємо, концепція дудлів була вигадана ще в 1998 році, до заснування самої компанії. Засновники Google Ларрі Пейдж та Сергій Брін змінили корпоративний логотип, щоб повідомити про свою участь у фестивалі Burning Man у пустелі штату Невада.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Google/Screenshot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду