Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро

Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро

15:55,
27 Червня 2017
2048

Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро

15:55,
27 Червня 2017
2048
Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро
Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро
Автори:
Єврокомісія визнала, що Google зловживає домінуючим становищем на ринку пошукових систем і наклала штраф на її материнську компанію Alphabet.

Про це йдеться на сайті ЄврокомісіїЯк зазначається, Google скоїла порушення антимонопольного законодавства ЄС.  Сервіс Google Shopping формував видачу результатів пошуку товарів і послуг так, що комерційні партнери корпорації опинялися першими у списку. За це Єврокомісія оштрафувала  Alphabet на 2,42 мільярда євро (2.7 мільярда доларів). Це найбільший штраф відтоді як Intel у 2008 році зобов'язали виплатити 1,06 мільярда євро.

У прес-релізі комісар ЄС з конкуренції Маргрете Вестагер (Margrethe Vestager) віддала належне компанії  Google і зазначила, що вона створила «безліч інноваційних продуктів та послуг, які вплинули на наше життя». Проте Вестагер різко засудила те,  що ІТ-гігант зловживав своїм домінуючим становищем на ринку.

«Те, що компанія Google зробила, є незаконним відповідно до антимонопольних правил ЄС», - наголосила вона.

Згідно з сьогоднішнім рішенням, Google має упродовж 90 днів змінити те, як  алгоритм пошуку розміщує веб-сайти. Якщо ж компанія цього не зробить, їй доведеться платити штрафи до 5  відсотків від середнього щоденного обороту  Alphabet Inc.  Максимальний розмір штрафу, який могла присудити Єврокомісія, - 10 відсотків від річної виручки.

На даний момент Google також фігурує у двох інших антимонопольних розслідуваннях ЄС.  Одне з них стосується обмеження показу оголошень конкурентів на сайтах-партнерах AdSense for Search. Інше - того, що компанія вимагає від виробників смартфонів Android вставновлювати на пристрої за замовчуванням певні застосунки (браузер Chrome і Google Search).

Минулого року Федеральна антимонопольна служба РФ (ФАС) оштрафувала  Google за порушення законодавства про конкуренцію на 438 млн рублів (близько 6,7 млн доларів США).

Також у березні цього року Франція стягнула з компанії Google штраф за порушення «права на забуття».  Нещодавно антимонопольне розслідування проти Google  розпочала Туреччина.

В усіх справах компанія Google заперечує  свою вину.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Flickr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду