Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину

Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину

17:53,
18 Жовтня 2024
330

Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину

17:53,
18 Жовтня 2024
330
Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину
Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину
Застосунок відсіюватиме запити «потенційних шахраїв» до підлітків у спам.

Meta розгорнула в застосунку «Інстаграм» нові функції, які мають на меті покращити захист молодих користувачів від сексторшину, коли шахраї знайомляться з неповнолітніми, виманюють інтимні фото або відео, а потім фінансово шантажують жертв. Про це повідомило видання Engadget.

Компанія заявила, що ускладнить «потенційно шахрайським» обліковим записам націлюватися на підлітків в інстаграмі. Запити від таких акаунтів надходитимуть у папки спаму користувачів або повністю блокуватимуться.

У соцмережі також починають тестувати попередження, яке сповіщає підлітків, коли вони отримають повідомлення з такого облікового запису. У ньому, зокрема, можна знайти інформацію, що повідомлення, як видається, надходить з іншої країни.

Коли ж адміністратори інстаграму бачитимуть, що потенційний шахрай уже стежить за підлітком, то блокуватимуть таким обліковим записам можливість переглядати списки та облікові записи підлітків, які позначали їх на фотографіях.

Meta не розкриває, за якими саме маркакерами визначають, які облікові записи вважаються «потенційно шахрайськими». Разом із цим прессекретар повідомив, що вони використовують такі сигнали, як вік власника облікового запису й те, чи має він з підлітком, з яким намагається взаємодіяти, спільних підписників.

Окрім цього в інстаграмі користувачам більше не можна буде ділитися скриншотами або екранами зображень у зникомих повідомленнях і відкривати ці зображення у вебверсії застосунку.

Зміни мають на меті зменшити можливість сексторшину на платформі. Відповідно до звіту Національного центру з питань зниклих та експлуатованих дітей США, оприлюдненому на початку цього року, інстаграм, поряд із снепчатом, оцінили як найчастіше задіювані шахраями платформи для встановлення початкового контакту з жертвами.

Представляючи безпекові оновлення в інстаграмі, Meta також повідомила, що у фейсбуці заблокували 800 груп та 820 облікових записів, пов'язаних з угрупованням «Хлопчики Yahoo», які «намагалися організувати, набрати та навчити нових аферистів для сексторшину».

Компанія Meta стикається з посиленням тиску на неї щодо відповідальності за безпеку та конфіденційність наймолодших користувачів. Натепер компанія має понад 30 позовів у різних державах з цього приводу.

Фото: «Інстаграм» / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду