Meta обмінюватиметься інформацією з банками Великої Британії для запобігання фінансовим шахрайствам

Meta обмінюватиметься інформацією з банками Великої Британії для запобігання фінансовим шахрайствам

17:36,
3 Жовтня 2024
977

Meta обмінюватиметься інформацією з банками Великої Британії для запобігання фінансовим шахрайствам

17:36,
3 Жовтня 2024
977
Meta обмінюватиметься інформацією з банками Великої Британії для запобігання фінансовим шахрайствам
Meta обмінюватиметься інформацією з банками Великої Британії для запобігання фінансовим шахрайствам
Австралійці втратили 30 млн доларів за пів року через фінансові шахрайства в соцмережах.

Meta оголосила про співпрацю з британськими банками NatWest та Metro Bank для обміну інформацією про шахрайства за допомогою програми FIRE. Про це корпорація повідомила у своєму блозі.

Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIRE) — це «програма обміну даними про загрози», яка дає змогу банкам безпосередньо повідомляти Meta про відомі випадки шахрайства, а компанії — інформувати залучені банки про шахрайства, які вона виявила на власній платформі.

«Ми зможемо перемогти цих злочинців, лише якщо будемо працювати разом і ділитися відповідною інформацією, пов’язаною з шахрайством. Фінансові установи можуть ділитися з нами унікальною інформацією, яку ми, у свою чергу, можемо використовувати, щоб навчити наші системи діяти проти дедалі більшої кількості шахрайств у всьому світі», — заявив глобальний керівник відділу боротьби з шахрайством у Meta Натаніель Глейчер.

Зазначено, що в пілотному проєкті обмін інформацією у FIRE з британськими банками допоміг ліквідувати «значну мережу шахрайства з квитками на концерти», націлену на людей у Великій Британії та Сполучених Штатах. Компанія видалила близько 20 тис. шахрайських облікових записів.

«Шахрайство — це загальногалузева проблема, яка потребує загальногалузевих рішень, — ідеться в заяві головного операційного директора Metro Bank Фейсала Хусейна. — Нас надихнула робота з Meta як приклад того, як ми можемо працювати разом, щоб захистити споживачів від безликих онлайн-шахраїв. Завдяки обміну цією інформацією ми сподіваємося значно покращити виявлення шахрайства та захист від нього, зрештою створивши безпечніше цифрове середовище для всіх».

Нове партнерство з’явилося на тлі посилення тиску на Meta, щоб на компанія активніше запобігала шахрайствам на її платформах. Кілька фінансових установ в останні роки критикували компанію за нездатність належним чином вирішити цю проблему, повідомило видання PYMNTS.

Водночас Meta запустила новий інструмент взаємного обміну розвідкою про фінансові онлайн-шахрайства FIRE в Австралії завдяки співпраці, започаткованій з Австралійською біржею фінансових злочинів (AFCX) 2 жовтня, повідомило The Guardian.

В Австралії спостерігалося значне зростання кількості дипфейків знаменитостей, які проштовхували інвестиційні шахрайства на тлі триваючого криптографічного буму. Для шахрайських дипфейків використовували зображення австралійських знаменитостей, серед яких мільярдер Джина Райнхарт, телеведучий Ларрі Емдур, співак Гай Себастьян, і навіть уже покійний бізнесмен Девід Кох.

За даними австралійської урядової служби Scamwatch, австралійці повідомили про збитки в розмірі 43,3 млн австралійських доларів, що в еквіваленті — близько 30 млн доларів США, від шахрайства в соціальних мережах лише за перше півріччя 2024 року.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту прав споживачів повідомила, що збитки від шахрайства в соціальних мережах за останній рік зросли на 16,5% — до 93,5 млн доларів США.

З квітня по вересень у межах пілотного проєкту застосування FIRE в Австралії, до якого долучилося сім банків, Meta отримала 102 звіти. Після їх аналізу компанія видалила понад 9 тис. сторінок шахраїв та 8 тис. дипфейків зі знаменитостями, що рекламують інвестиції і криптовалюту, створених за допомогою штучного інтелекту в соцмережах «Фейсбук» та «Інстаграм».

Розширення програми FIRE схвально сприйняли банківський сектор, а також правоохоронні органи Великої Британії.

Фото: ілюстративне / Meta

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду