Портал ГУР «War & Sanctions» доповнили новими розділами

Портал ГУР «War & Sanctions» доповнили новими розділами

10:45,
3 Жовтня 2024
172

Портал ГУР «War & Sanctions» доповнили новими розділами

10:45,
3 Жовтня 2024
172
Портал ГУР «War & Sanctions» доповнили новими розділами
Портал ГУР «War & Sanctions» доповнили новими розділами
У відритому доступі — перелік підсанкційних осіб та компаній, російських суден та викраденої спадщини.

На порталі «War & Sanctions», на якому у відкритому доступі публікуються переліки спонсорів та співучасників російської військової агресії, додали три нові розділи. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

«Запускаємо нові розділи порталу “War & Sanctions” для ефективнішої протидії агресору та консолідації зусиль цивілізованого світу», — йдеться в повідомленні.

Зазначено, що відкритість даних — те, чого бояться агресори.

До вже відкритих розділів порталу про іноземні компоненти та обладнання, які Росія використовує у своєму виробництві зброї, та переліку осіб, причетних до депортації українських дітей, додали ще три: про морські судна, що використовуються Росією для перевезення зброї і ресурсів; осіб, що перебувають під санкціями партнерів України по міжнародній коаліції, а також про викрадену українську культурну спадщину.

У розділі про російську морську логістику представлена інформація про морські судна, що використовуються Росією для перевезення зброї, викраденого українського зерна, російського викопного палива та енергоресурсів з порушенням санкцій, а також пов’язані з ними компанії та особи. Такі судна мають бути позбавлені можливості безперешкодно ходити міжнародними водами та протоками, відвідувати порти та отримувати послуги.

«У спробах знищити або привласнити українську історію та стерти ідентичність української нації Росія проводить археологічні розкопки на тимчасово окупованих територіях України, викрадає та знищує об’єкти культурної спадщини», — повідомили в ГУР.

У розділі «Викрадена спадщина» оприлюднено інформацію про такі об’єкти та причетних до їх викрадення або знищення осіб.

У розділі «Санкційні списки партнерів» представлений перелік осіб та компаній, до яких застосовано санкції Сполучених Штатів, Європейського Союзу, Сполученого Королівства, Швейцарії, Канади, Японії, Австралії та Нової Зеландії.

«Для ефективного результату та запобігання обходу санкцій зусилля цивілізованого світу проти агресорів мають бути синхронізовані», — вважають у ГУР.

Нагадаємо, портал «War & Sanctions», на якому у відкритому доступі публікуються переліки спонсорів та співучасників російської військової агресії, запустили на початку червня.

Фото: ГУР / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду