В Єврокомісію подали скаргу на розробників ігор через маніпулятивність віртуальних валют

В Єврокомісію подали скаргу на розробників ігор через маніпулятивність віртуальних валют

16:10,
12 Вересня 2024
993

В Єврокомісію подали скаргу на розробників ігор через маніпулятивність віртуальних валют

16:10,
12 Вересня 2024
993
В Єврокомісію подали скаргу на розробників ігор через маніпулятивність віртуальних валют
В Єврокомісію подали скаргу на розробників ігор через маніпулятивність віртуальних валют
Захисники прав споживачів занепокоєні тим, що, використовуючи віртуальні валюти в іграх, гравці, особливо діти, бездумно перевитрачають.

Європейська організація захисту прав споживачів BEUC у четвер подала скаргу до Європейської комісії за підтримки її організацій-членів із 17 європейських країн щодо провідних розробників комп’ютерних ігор, стверджуючи, що практика внутрішньоігрових віртуальних валют є маніпулятивною і змушує користувачів витрачати гроші. Про це повідомляє Euroactive.

Згідно з даними галузі, опублікованими минулого місяця, відеоігри надзвичайно популярні в Європі, де більше половини населення є гравцями.

Організації-члени BEUC заявили, що компанії, які стоять за такими іграми, як Fortnite, EA Sports FC 24 і Minecraft, винні в «тактиці маніпулятивного витрачання коштів» з використанням внутрішньоігрових віртуальних валют, до яких, за їхніми словами, діти «ще більш вразливі».

Серед виробників відеоігор назвали Activision Blizzard, Electronic Arts, Epic Games, Mojang Studios, Roblox Corporation, Supercell і Ubisoft.

Віртуальні валюти — це цифрові предмети, такі як дорогоцінні камені, бали чи монети, які можна купити за реальні гроші, часто в самих іграх або на ринку програм.

Коли цифрова валюта в подальшому використовується для купівлі опціонів або об’єктів у грі, на думку скаржників, гравці втрачають з поля зору справжні суми, які використовуються, що робить їх вразливими до «перевитрат».

«Сьогодні преміальні внутрішньоігрові валюти цілеспрямовано обманюють споживачів і завдають великої шкоди дітям. Компанії добре знають про вразливість дітей і використовують хитрощі, щоб спонукати молодих споживачів витрачати більше», — заявив керівник BEUC Агустін Рейна.

Тому члени BEUC у своєму зверненні до Єврокомісії закликали до того, щоб цифрові предмети в іграх «завжди відображалися в реальних грошах (наприклад, євро) або, принаймні, вони мали відображати еквівалент у реальній валюті».

 За даними BEUC, 84% дітей віком від 11 до 14 років грають у відеоігри в Європі, тоді як у 2020 році світовий ринок покупок в іграх становив близько 50 млрд доларів.

За даними BEUC, діти в Європі витрачають в середньому 39 євро на місяць на покупки в іграх.

«Хоча вони є одними з тих, хто грає найбільше, вони мають обмежену фінансову грамотність і легко піддаються віртуальним валютам», — ідеться в заяві.

У BEUC стверджують, що компанії-розробники порушують вимоги законодавства Євросоюзу про захист прав споживачів.

«Регулятори повинні діяти, даючи зрозуміти, що, незважаючи на те, що ігровий світ є віртуальним, він усе одно повинен дотримуватися правил реального світу», — сказав Рейна.

Фото: Florian Olivo / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду