Apple представила лінійку iPhone 16 з можливостями штучного інтелекту

Apple представила лінійку iPhone 16 з можливостями штучного інтелекту

11:00,
10 Вересня 2024
856

Apple представила лінійку iPhone 16 з можливостями штучного інтелекту

11:00,
10 Вересня 2024
856
Apple представила лінійку iPhone 16 з можливостями штучного інтелекту
Apple представила лінійку iPhone 16 з можливостями штучного інтелекту
Інструменти штучного інтелекту Apple Intelligence ставатимуть доступними з жовтня.

Apple у своїй штаб-квартирі провела презентацію нової лінійки смартфонів iPhone 16 з технологією штучного інтелекту, годинника Apple Watch Series 10 та нових навушників.

Компанія представила чотири нові моделі iPhone: iPhone 16, більший від нього за розміром 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max.

Смартфони iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Загальна концепція дизайну iPhone 16 та iPhone 16 Plus не змінилася, у порівнянні з попередніми моделями. Смартфони з діагоналями дисплеїв 6,1″ та 6,7″ мають скляні панелі, обрамлені титановою рамкою та забезпечені захистом від води й пилу за стандартом IP68. Моделі представлені у п’яти кольорах: ультрамариновому, бірюзовому, рожевому, білому та чорному.

На лівій грані розташована настроювана кнопка Action Button, яка вперше дебютувала в iPhone 15 Pro і 15 Pro Max, а на правій — сенсорна кнопка Camera Control, яка забезпечує спрощений доступ до камери. За її допомогою можна не тільки робити знімки, а й керувати зумом, налаштовувати фокус, а також запускати ШІ-функцію розпізнавання об'єктів у кадрі.

Головною технологічною відмінністю нових iPhone став процесор A18, на 30% швидший за попередню модель, спеціально оптимізований під моделі машинного навчання.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus оснастили 48-мегапіксельною основною Fusion-камерою, 12-мегапіксельним телеоб’єктивом і новою ультраширокою камерою з автофокусом. Це дасть змогу робити просторові фото й обробляти їх в Apple Vision Pro.

Вартість нових смартфонів починається з 799 доларів і 899 доларів за версії на 128 ГБ. У продажу обидві новинки з'являться 20 вересня.

Смартфони iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max

Моделі iPhone 16 Pro та Pro Max оснастили більшими дисплеями, 6,3-дюймовим і 6,9-дюймовим відповідно. Вони доступні в чотирьох кольорах: чорному, сірому, білому та бронзовому.

В Apple заявили, що лінійка iPhone 16 Pro була створена спеціально для Apple Intelligence та підтримки нової операційної системи iOS 18.

Для цього у смартфонах реалізували потужніші версії процесорів A18, які будуть зручними для відеоігор, творчих завдань та використання ШІ.

16-ті Pro та Pro Max мають 48-мегапіксельну Fusion-камеру, 48-мегапіксельну ультрашироку камеру з вищою роздільною здатністю та 12-мегапіксельний телеоб’єктив. Це дає змогу знімати 4К-відео зі швидкістю 120 кадрів на секунду, а також повноцінне slow-motion. Смартфони також оснащені кнопкою Camera Control для легкого доступу до камери та її інструментів.

Крім того, обидва Pro-пристрої отримали чотири мікрофони студійної якості та підтримку об'ємного звуку на відео.

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max коштуватимуть від 999 доларів та 1199 доларів відповідно, вони надійдуть у продаж 20 вересня.

Функціональні можливості Apple Intelligence

Інструменти штучного інтелекту, які отримали назву Apple Intelligence, є головною особливістю нової лінійки продукції.

Під час презентації представники Apple продемонстрували деякі можливості цього функціоналу: перевірку повідомлень у месенджері Slack, сортування фотографій зі створенням персоналізованих слайд-шоу, упорядкування електронних листів.

Також компанія Apple заявила, що Siri завдяки ШІ буде краще розуміти мову людей та зможе давати рекомендації з огляду на особисті дані — наприклад, запропонувати телешоу.

Користувачі також зможуть використовувати «візуальний інтелект» — функцію, яка дає змогу сфотографувати об’єкт і запитувати про його характеристики.

Бета-версія деяких функцій Apple Intelligence стане доступна вже з жовтня. Першими доступ отримають користувачі зі США, тоді як у грудні додадуть підтримку англійських діалектів в Австралії, Канаді, Великій Британії тощо. У 2025 році компанія планує розширити можливості ШІ для китайської, французької, японської та іспанської мов.

Смартгодинник Apple Watch Series 10

Також компанія представила новий дизайн для останньої версії свого смартгодинника Apple Watch Series 10. Він отримав більший та яскравіший OLED-дисплей з тоншим та легшим корпусом і нові функції для здоров’я: може попередити користувача про апное (зупинка дихання. — Ред.) уві сні. Також гаджет допомагатиме плавцям вимірювати глибину й температуру води.

Apple Watch Series 10 коштуватиме від 399 доларів за версію із GPS, тоді як модель з підтримкою стільникового зв’язку — від 499 доларів.

Навушники AirPods 4, AirPods Max, AirPods Pro

Компанія зробила ставку на покращення дизайну навушників. Додали нові силіконові насадки, що зроблять навушники зручнішими для більшої кількості людей. AirPods 4 отримали чип Н2, який забезпечує кращу якість звуку та нову опцію персоналізованого аудіо для «кращого імерсивного досвіду».

Зарядний футляр зменшили та обладнали портом USB-C. Він має забезпечувати до 30 годин автономної роботи навушників.

Також представили модель AirPods 4 ANC — з підтримкою активного шумопригнічувача та «режиму проникнення».

Стандартні AirPods 4 коштуватимуть 129 доларів, а AirPods 4 з ANC — 179 доларів. Їх можна буде придбати з 20 вересня.

AirPods Max, обладнані портом USB-C для зарядки, випустили в нових кольорах: чорному, блакитному, фіолетовому та помаранчевому. Вони коштуватимуть 549 доларів та будуть доступні з 20 вересня.

В AirPodsPro 2 акцентували на здоров’ї: на початку користування юзери зможуть пройти клінічно підтверджений тест на слух за 5 хвилин. Самі навушники мають функцію «захист слуху» та функцію слухового апарату.

Якщо під час тестування буде визначено, що користувач має проблеми зі слухом легкого або середнього ступенів, то навушники виконуватимуть роль слухового апарата, посилюючи голоси та навколишні звуки. Коштуватимуть вони 249 доларів.

Фото: Apple

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду