Фокусною темою фестивалю анімації та медіамистецтва LINOLEUM  «Поле гри»

Фокусною темою фестивалю анімації та медіамистецтва LINOLEUM «Поле гри»

16:30,
3 Вересня 2024
533

Фокусною темою фестивалю анімації та медіамистецтва LINOLEUM «Поле гри»

16:30,
3 Вересня 2024
533
Фокусною темою фестивалю анімації та медіамистецтва LINOLEUM  «Поле гри»
Фокусною темою фестивалю анімації та медіамистецтва LINOLEUM  «Поле гри»
Фестиваль відкриється 4 вересня показом анімаційної дилогії «Аліса в Дивокраї» та «Аліса в Задзеркаллі».

З 4 по 8 вересня у Києві проходитиме фестиваль анімації та медіамистецтва LINOLEUM. У програмі фестивалю заплановані 23 покази короткометражок з усього світу та 15 освітніх подій, повідомили організатори.

Відкриє LINOLEUM 2024 показ анімаційної дилогії Льюїса Керрола: «Аліса в Дивокраї» (1981) та «Аліса в Задзеркаллі» (1982). Серіал про Алісу, створений режисером Єфремом Пружанським за мотивами тексту культового британського фантаста, став однією з вершин творчого доробку обʼєднання художньої анімації при студії «Київнаукфільм», та українським культурним надбанням.

Темою цьогорічного фестивалю стало «Поле гри», що дозволяє одночасно фокусуватися на розвитку української індустрії відеоігр паралельно та стежити за презентаціями анімаційних фільмів.

На LINOLEUM організують серію лекцій та воркшопів на теми геймдеву та теорії ігор, а також влаштують презентацію українських інді-ігор. Також запланований майстер-клас від австрійського колективу Total Refusal, які представлять свій унікальний підхід до сучасних відеоігор. Вони обговорять кілька ігор та інструменти художньої інтерпретації, аналізу та переосмислення. За словами організаторів, розробники «обговорять кілька ігор, а також можливі інструменти художньої інтерпретації, аналізу та переосмислення, спираючись на низку теоретичних засад: ігрових досліджень, політичної економії та антропології».

У конкурсній програмі фестивалю змагатимуться 33 фільми — у міжнародному конкурсі, 9 — в українському та 28 — у конкурсі комерційної анімації. змагатимуться за головний приз. Серед конкурсантів — учасники авторитетних фестивалів Ансі, Локарно, Берлінале тощо.

Варто виокремити прем’єру стрічки «Я померла в Ірпені» авторства відомої української аніматорки, режисерки мультсеріалу «Пес Патрон» Анастасії Фалілеєвої, що відбудеться в рамках першого блоку міжнародної програми «Король травми».

Також на фестивалі покажуть повнометражний анімаційний фільм за мотивами творів Харукі Муракамі «Сліпа верба, спляча жінка», про чоловіка на ім'я Комура, покинутого дружиною після землетрусу в Токіо, що бере тижневу відпустку, аби доставити загадковий пакунок на північ, у той час як його колега стикається з дивною жабою, яка просить врятувати місто від нової катастрофи. Фільм отримав відзнаку журі на фестивалі в Ансі.

Також на глядачів чекає чотири кураторські добірки анімаційних фільмів на тему цьогорічного фестивалю «Поле гри»:

  • Як сучасна анімація відображує реальність міркував Томас Ренольдер;
  • Про те, як любов здатна покращити речі, та не зробить їх ідеальними — добірка від Кріса Робінсона;
  • Ольга та Міхал Бобровські підготували добірку фільмів, автори яких використали технології свого часу не заради самих технологій, а радше як ігровий прийом;
  • А Васіліс Крусталліс — «Правила та ритуали для анімаційних рольових ігор».

Також на відвідувачів очікують покази експериментальної анімації та відеоарту, анімаційні сповіді жінок для жінок програми Ladies First, камбек легендарної програми VR анімації з зірками Венеціанського кінофестивалю, моторошні горори «Нічної зміни», та роботи молодих авторів у New Faces.

Уточнено, що анімація для найменших буде розбита на п’ять показів: блок мультфільмів для малечі від 3 до 6 років, дітей від 7 до 9 та 10 до 12 років, для підлітків 13 – 16 років, й анімація, створена самими дітьми.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду