Вийшов перший тизер нової анімації Хаяо Міядзакі

Вийшов перший тизер нової анімації Хаяо Міядзакі

11:55,
8 Вересня 2023
2461

Вийшов перший тизер нової анімації Хаяо Міядзакі

11:55,
8 Вересня 2023
2461
Вийшов перший тизер нової анімації Хаяо Міядзакі
Вийшов перший тизер нової анімації Хаяо Міядзакі
Аніме розповідає про становлення 15-річного хлопчика Махіто, в якого під час Другої світової війни внаслідок бомбардувань Токіо загинула мама.

Американський дистрибʼютор анімаційних фільмів GKIDS Films випустив тизер нового фільму Хаяо Міядзакі «Хлопчик і чапля», інша його назва — «Як ти поживаєш».

Світовий прокат аніме стартує у США 8 грудня 2023 року, повідомив Hollywood Reporter.

«Хлопчик і чапля» — це перше повнометражне аніме Міядзакі за останні десять років, після «Вітер дужчає» 2013 року, а також перша повнометражна робота Studio Ghibli з 2020 року, коли випустили фільм «Ая і відьма», знятий сином Міядзакі Ґоро.

Аніме «Хлопчик і чапля» намальоване вручну і розповідає про 15-річного хлопчика Махіто, в якого під час Другої світової війни внаслідок бомбардувань Токіо загинула мама.

Юнак переживає сімейну трагедію і змушений переїхати в сільську місцевість, де його батько виготовляє деталі для літаків японських військових. Якось він зустрічає чаплю, яка пропонує йому подорож у світ, де живуть мертві та живі, щоб зустрітися з матір'ю, — з цього моменту фільм перетворюється на фантасмагорію.

Японські критики звернули увагу на те, що натхненням для сюжету аніме стала однойменна книга письменника Гендзабуро Йосіно, яку в Японії вважають класикою дитячої літератури.

Сюжет книги заснований на історії 15-річного хлопчика з Токіо, який після смерті батька почав жити з дядьком. Книга розповідає про духовне зростання юнака та його переживання з приводу втрати близької людини.

У Studio Ghibli зазначили, що стрічка має кілька відхилень від оригінальної історії на користь власної.

Водночас у сюжеті аніме «Хлопчик і чапля» простежується автобіографічність, адже сім'я Міядзакі була змушена втікати від бомбардування Токіо в село, де батько Хаяо працював інженером на фабриці винищувачів, як і батько Махіто.

До того ж Міядзакі неодноразово розповідав, що близькі стосунки з матір'ю сформували його як особистість і надихали на образи героїнь у його анімаційних фільмах.

Як відомо, Міядзакі Хаяо — один з найвизначніших японських мультиплікаторів та анімаційних режисерів. У Японії Міядзакі прославився завдяки повнометражним анімаційним фільмам «Навсікая з Долини Вітрів» (1984), «Небесний замок Лапута» (1986), «Мій сусід Тоторо» (1988).

Світову славу йому принесла стрічка «Принцеса Мононоке», яка вийшла у 1997 році. У 2003 році аніме «Віднесені примарами» Міядзакі отримало премію «Оскар» як найкращий анімаційний фільм року.

Нагадаємо, на стримінговій платформі Netflix вийшов серіал «One Piece» — кіноадаптація однойменної манґи Ейтіро Оди про пригоди молодого пірата Манкі Д. Луффі та його команди.

Фото: GKIDS Films / YouTube

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду