Антоніо Лукіч: «Третій фільм має стати міжнародним суперхітом. Або з тріском провалитись»

Антоніо Лукіч: «Третій фільм має стати міжнародним суперхітом. Або з тріском провалитись»

11:20,
31 Серпня 2024
6212

Антоніо Лукіч: «Третій фільм має стати міжнародним суперхітом. Або з тріском провалитись»

11:20,
31 Серпня 2024
6212
Антоніо Лукіч: «Третій фільм має стати міжнародним суперхітом. Або з тріском провалитись»
Антоніо Лукіч: «Третій фільм має стати міжнародним суперхітом. Або з тріском провалитись»
Режисер працює над новою стрічкою та видав книгу «Мої думки про кіно».

«Мої думки про кіно. Як перекласти життя на сценарій» перша книжка українського режисера і сценариста Антоніо Лукіча. У книжці автор поділився накопиченими за п’ятнадцять років знаннями і творчими прийомами у кіно. Це легко, весело і художньо написаний конспект, який допоможе у створенні сценарію фільму, хорошої історії або просто зануритися у світ кіно зсередини. Тут описаний весь процес: від роботи з ідеями та героями до прописування діалогів і деталей у сюжеті. «Детектор медіа»  поговорив з автором про книгу, сентиментальнтальних жінок за сорок та крінж жтиття.

Чим для вас є ця книжка спробою підвести проміжні підсумки, підтримати діалог із глядачами, кінокритиками, розвивати спільноту кінематографістів, надихати початківців?

— Систематизувати власні практичні знання, які згодились на робочому шляху та підібрати для них правильні слова. Надихати початківців мабуть так. Ну і якщо раптом діти колись спитають практичних порад, і в мене не буде змоги щось пояснити, вони зможуть прочитати книжку.

З чого починається ваша робота. Від загального до індивідуального, чи від індивідуального до загального. Вам важливіше розвиток сюжету чи персонажів?

— З діалогів як правило. Зі спостережень. Тобто від малого до великого.

Якою ви бачите вашу публіку? Чи міркуєте над її інтересами, або навпаки дистанціюєтеся від цього?

— «Сентиментальні жінки за 40» колись так мені пояснював, хто моя публіка дистриб'ютор одного з моїх фільмів. Але чи це правда – не знаю. Мене завжди смішили поділи публіки за гендерно-емоційно-віковими групами. Я міркую більше над тим як не дати публіці сумувати, та замість догодити радше здивувати.

Чи потрібно сьогодні в Україні активно говорити, дискутувати про кіно?

— Ні, і не буде потрібно. Кіно має спровокувати це своєю якістю, унікальністю та змістом.

Як би ви охарактеризували сьогоднішню культуру перегляду кіно в Україні?

—  Аванс довіри митцям, який дуже страшно змарнувати. Я бачу тенденцію взаємної поваги кіноглядача та кінопродукту, якщо говорити про українське кіно. Якщо взагалі хочеться більше залів, кінотеатрів, коннекту глядача з фільмом.

Чи перегукуються розповіді у книзі з епізодами з вашого ютуб-каналу?

— Ця книжка створена здебільшого ентузіазмом наших чудових видавців, які можна сказати створили її на основі моїх лекцій. Це практична література для тих, хто хоче «звіритись» в процесі створення власного фільму з ідеями такого самого «митця» як і він сам. Тому ютуб-канал не має особливо відношення, окрім назви, яка перегукується.

Як розвивається сам канал?

— Як хоббі. Коли є натхнення, гроші та час ми створюємо епізод. Дуже вдячні нашим підписникам на Патреоні, нам важлива їх підтримка.

Над якими ідеями працюєте тепер?

— Третій фільм, який має стати міжнародним суперхітом. Ну або з тріском провалитись. Заключна частина моєї трилогії про крінж життя.

Книга вже доступна для передзамовлення на сайті видавництва — stretovych.com.ua Серед бонусів передзамовлення — можливість отримати автограф.

Читайте також:

Фото: інстаграм-сторінка режисера

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду