Видавництво «Фабула» відкрило передзамовлення на книгу Сергія Руденка «Бій за Київ»

Видавництво «Фабула» відкрило передзамовлення на книгу Сергія Руденка «Бій за Київ»

15:10,
25 Липня 2023
2217

Видавництво «Фабула» відкрило передзамовлення на книгу Сергія Руденка «Бій за Київ»

15:10,
25 Липня 2023
2217
Видавництво «Фабула» відкрило передзамовлення на книгу Сергія Руденка «Бій за Київ»
Видавництво «Фабула» відкрило передзамовлення на книгу Сергія Руденка «Бій за Київ»
На читачів чекає книга, сповнена особистісних історій відомих українців, які під час повномасштабного вторгнення російських ворожих військ у 2022 році відстоювали Київ.

Книга українського публіциста Сергія Руденка про оборону Києва після початку російського повномасштабного вторгнення з ілюстраціями харківського митця Нікіти Тітова «Бій за Київ» вийде на початку серпня. Харківське видавництво «Фабула» відкрило можливість передзамовлення.

За словами автора, розповідь про захист Києва подана через есеї, героями яких є люди, яких журналіст та публіцист знав і з якими спілкувався особисто. Такі оповіді створюють сильне емоційне враження та дають змогу найкраще зафіксувати історію для себе та для наступних поколінь.

«Це — свідчення людей, які у вирі лютого і березня 2022 року були у Києві або на Київщині. Наприклад, в Гостомельському аеропорту — як депутат і військовослужбовець Ігор Лапін, або вели бої за Київщину — як депутат і військовослужбовець Дмитро Лінько, або перебував в окупації — як політик і дипломат Роман Безсмертний, чи письменник і політичний експерт Володимир Цибулько. Також подані свідчення людини, яка пережила дев’ять днів в окупації у Бучі, а потім чудом звідти виїхала, — журналістки Лєни Чиченіної. Там є розповіді про героїв, яких вже, на жаль, немає з нами: про фотографа Макса Левіна, з яким я працював багато років у "Газеті 24", і про Астамура Гумбу, сина відомих київських журналістів, якого я знав ще маленьким хлопчиком. У книзі дуже багато особистісного», — розповів Сергій Руденко в коментарі MediaSapiens.

Загалом, як зазначили у видавництві, 17 розділів книжки охоплюють аналіз подій до повномасштабного вторгнення, перші години нападу російської армії та реакцію в українській столиці, обличчя спротиву українського народу, свідчення учасників боїв та історії героїв.

У вересні книга «Бій за Київ» у перекладі вийде у Фінляндії, також запланований її вихід у Грузії, Північній Македонії та Албанії.

Зазначимо, Сергій Руденко — журналіст і публіцист, ведучий телеканалу «Еспресо». У 2021 році в Україні вийшла його книга «Зеленський без гриму». Вже наступного року її переклали  25 мовами. Видана в Німеччині книга також увійшла до списку бестселерів журналу Spiegel.

Як повідомляв MediaSapiens, 8–10 вересня в Києві пройде фестиваль видавців KyivBookFest.

До слова, у межах проєкту «Книга на фронт» кожен може передати літературу українським захисникам. Для того, щоб долучитися до ініціативи, потрібно придбати книгу в магазинах партнерів «Книги на фронт», підписати її і залишити на спеціальній поличці.

Фото: Видавництво «Фабула»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду