Емманюель Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції

Емманюель Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції

17:55,
26 Серпня 2024
1088

Емманюель Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції

17:55,
26 Серпня 2024
1088
Емманюель Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції
Емманюель Макрон прокоментував арешт Дурова у Франції
Президент Франції заявив, що затримання Дурова не має політичного підтексту.

Президент Франції Емманюель Макрон запевнив, що затримання в паризькому аеропорту президента компанії Telegram Павла Дурова відбулося суто в межах зусиль правоохоронців з дотримання законності. Він заперечив політичний вплив на розслідування.

«Затримання президента Telegram на території Франції відбулося в межах судового розслідування, яке триває. Це жодним чином не політичне рішення. Вирішувати суддям», — написав президент Франції в соцмережі Х.

Також Макрон зазначив, що читає «неправдиву інформацію про Францію» після затримання Дурова.

«Франція як ніколи прихильна до свободи вираження думок та комунікації, інновацій та підприємництва. Так і залишиться», — запевнив французький лідер.

Нагадаємо, засновника і генерального директора Telegram Павла Дурова заарештували у Франції 24 серпня близько восьмої години вечора, коли він вийшов зі свого приватного літака на злітній смузі в аеропорту «Ле Бурже». Туди він прибув з Азербайджану.

Як повідомляє французький канал TF1/LCI із посиланням на свої джерела, влада Франції звинувачує Дурова у співучасті в торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації контенту в телеграмі.

Як повідомляє російський телеграм-канал Baza, після арешту Дурова російським чиновникам доручили видалити службові листування в телеграмі.

Команда Telegram прокоментувала затримання Павла Дурова, заявивши, що месенджер та його власник не несуть відповідальності за зловживання на платформі.

Читайте також:

Фото: президент Франції Еманнюель Макрон / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду