Подкаст «Сила в тобі»: про творчість, рольові моделі та гендерні стереотипи

Подкаст «Сила в тобі»: про творчість, рольові моделі та гендерні стереотипи

12:30,
23 Серпня 2024
1210

Подкаст «Сила в тобі»: про творчість, рольові моделі та гендерні стереотипи

12:30,
23 Серпня 2024
1210
Подкаст «Сила в тобі»: про творчість, рольові моделі та гендерні стереотипи
Подкаст «Сила в тобі»: про творчість, рольові моделі та гендерні стереотипи
У першому епізоді обговорюють явище гендерно зумовленого насильства та антикультуру віктимізації жертв.

Громадська організація «Дівчата» запустила цикл подкастів «Сила в тобі», що має на меті сприяти створенню суспільства, вільного від гендерно зумовленого насильства (ГЗН) та будь-яких форм дискримінації. Гостею першого випуску стала феміністка, блогерка та авторка ютуб-каналу «Смішно не буде» Настя Сонечко, з якою Юлія Спориш обговорює проблему ГЗН та культури віктимізації. Про це «Дівчата» повідомили на своїй фейсбук-сторінці.

«Ми прагнемо підвищити обізнаність населення про гендерно зумовлене насильство та сексуальну освіту через інформаційні кампанії, тренінги та медійні продукти. Наші ініціативи допомагають зробити ці теми доступнішими та зрозумілішими для всіх, сприяючи формуванню культури згоди та поваги у суспільстві, — розповіла засновниця та директорка ГО «Дівчата» Юлія Спориш у коментарі Divoche.media. — Статистика показує, що ситуація з ГЗН в Україні залишається тривожною, а війна лише загострює цю проблему. Багато людей не можуть розпізнати ознаки насильства, не знають, куди звертатися по допомогу та як діяти у разі порушення їхніх особистих кордонів. Підвищення обізнаності є першим кроком до зниження рівня насильства».

Ведуча Юлія Спориш із блогеркою Настею Сонечко в першому епізоді подкасту порушили низку актуальних питань:

  • чому важливо навчати дітей поважати чужі кордони, а не лише захищатися від насильства;
  • чому фінансова залежність сприяє економічному насильству;
  • яким чином медіа «нормалізують» насильство, і чому так робити не варто;
  • як сприяти зменшенню випадків гендерно зумовленого насильства.

Загалом буде 12 випусків подкасту «Сила в тобі». Серед анонсованих гостей: харківська активістка та співзасновниця Kharkiv Pride Станіслава Петлиця, учасниця бойових дій, військовослужбовиця 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та мисткиня Ірина Іски, сексологиня та секс-педагогиня Інна Педан, блогерка Алла Малкін, автор ютуб-каналу «Загін кіноманів» Віталій Гордієнко, засновниця школи Movna Наталка Мак, головна редакторка медіа про культуру «Сенсор» Анастасія Євдокимова, головна редакторка видавництва Creative Women Publishing Ірина Ніколайчук, ведуча, співавторка ютуб-каналу «Палає» Яна Брензей та журналістка і засновниця ютуб-каналу «Мейканемо» Катерина Венжик.

Перегляд подкасту доступний за посиланням.

Зазначимо, за останні п’ять років в Україні зафіксували понад 10 351 справу щодо домашнього насильства. Згідно з даними Національної поліції України, саме жінки залишаються найбільш вразливою категорією населення, яка страждає від гендерно зумовленого насильства.

Проєкт «Надзвичайна допомога населенню, громадам та установам, що постраждали внаслідок війни в Україні» реалізується ГО «Дівчата» спільно з Help — Hilfe zur Selbsthilfe за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Фото: скриншот «Сила в тобі»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду