Компанія Epic запустила мобільний маркет ігор для Android та iOS

Компанія Epic запустила мобільний маркет ігор для Android та iOS

16:45,
16 Серпня 2024
645

Компанія Epic запустила мобільний маркет ігор для Android та iOS

16:45,
16 Серпня 2024
645
Компанія Epic запустила мобільний маркет ігор для Android та iOS
Компанія Epic запустила мобільний маркет ігор для Android та iOS
Гра Fortnite повертається на смартфони після чотирічної перерви.

Компанія Epic Games Inc. запустила власний мобільний маркет ігор Epic Games Store. Про це на пресконференції у п’ятницю заявив її виконавчий директор Тім Суїні. Це відбулося після чотирьох років судових суперечок з Apple Inc. і Google Alphabet Inc. відносно їхніх практик взаємодії з виробниками ігор в їхніх онлайн-магазинах, повідомив Bloomberg.

Мобільний маркет EGS став доступним для користувачів пристроїв з операційною системою Android у всьому світі, та для користувачів iOS у Євросоюзі, де це стало можливим завдяки новому закону «Про регулювання цифрових ринків». Завантажити EGS можна із сайту Epic Games.

У маркеті наразі представлені ігри Fortnite, Fall Guys і Rocket League Sideswipe та Rocket League Sideswipe. У подальшому перелік ігор розширюватиметься.

Тім Свіні заявив, що амбіцією компанії є досягнути 100 мільйонів інсталяцій мобільних версій ігор до кінця року.

Пропозиція безкоштовних ігор є дешевшим способом залучення користувачів, ніж через рекламу в соцмережах, і стимулює зростання продажів ігор розробниками, зазначив Суїні.

Epic Games планує відкрити мобільний маркет і в інших країнах, де це можливо. Зокрема, запуск в Японії запланований на 2025 рік.

Після релізу iPadOS 18 восени цього року, Epic Games Store стане доступний для iPad.

У грудні компанія планує відкрити доступ до Epic Games Store іншим розробникам ігор. А в наступному році представляти свій мобільний маркет на нових ринках, зокрема в Японії.

Нагадаємо, мобільна версія гри Fortnite була видалена з App Store у 2020 році, потім був тривалий судовий спір між компаніями Apple та Epic Games, упродовж якого гра залишалася недоступною для iOS.

Фото: ілюстративне / Epic Games Inc.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду