Google представив серію смартфонів Pixel 9 із ШІ-функціями Gemini

Google представив серію смартфонів Pixel 9 із ШІ-функціями Gemini

14:20,
14 Серпня 2024
711

Google представив серію смартфонів Pixel 9 із ШІ-функціями Gemini

14:20,
14 Серпня 2024
711
Google представив серію смартфонів Pixel 9 із ШІ-функціями Gemini
Google представив серію смартфонів Pixel 9 із ШІ-функціями Gemini
У новій лінійці базовий Pixel 9, складаний Pixel 9 Pro Fold та Pixel 9 Pro у двох розмірах. Усі оснащені новим чипом для користування ШІ, операційною системою Android 14 та мають потужні камери.

Компанія Google представила нову лінійку Pixel з інтеграцією штучного інтелекту на заході Made by Google 2024. Смартфони виконані в чотирьох кольорах: обсидіан, порцеляна, зелено-сірий та рожевий кварц, мають матове скло на задній панелі та обрамлені полірованим металом.

Pixel 9

Смартфон оснащений 6,3-дюймовим дисплеєм із OLED-панеллю, роздільною здатністю 2424×1080 пікселів, частотою оновлення 120 Гц та піковою яскравістю 2 700 ніт, що на 35% більше, ніж у попередника.

Смартфон Pixel 9 

Pixel 9 оснащений новим процесором Google Tensor G4 та співпроцесором для безпеки Titan M2. Він має 12 ГБ оперативної пам’яті та 128 або 256 ГБ сховища.

Pixel 9 отримав покращену батарею як за розміром, так і за швидкістю заряджання. За даними Google, Pixel 9 може зарядитися до 55% за 30 хвилин. Також покращено автономність батареї.

Ультраширококутний 48-мегапіксельний об’єктив став найбільшим апгрейдом моделі. Оновлення супроводжується покращенням світлочутливості на 110%. Ще однією важливою новинкою стала фронтальна камера з автофокусом.

Відбулися і зміни в дизайні: Pixel 9, як і інші смартфони лінійки, має тонші рамки навколо дисплея та новий корпус із матовим металевим обідком та скляною задньою панеллю. Екран захищений склом Gorilla Glass Victus 2, як і задня панель пристрою.

Смартфон буде доступний у чотирьох кольорових варіантах.

Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL

Pixel 9 Pro доступний з 6,3-дюймовим екраном, а Pixel 9 Pro XL — з 6,8-дюймовим. Крім розміру дисплею та ємності акумулятора, обидва телефони мають однакові технічні характеристики.

Обидва пристрої використовують панелі Super Actua, які забезпечують високу яскравість зображення та частоту оновлення 120 Гц.

Вони оснащені потрійною камерою з основним 50-мегапіксельним сенсором, 48-мегапіксельним ультраширококутним об’єктивом та 48-мегапіксельним телеоб’єктивом.

Основна 50-мегапіксельна камера підтримує відеозапис у роздільній здатності 8K зі швидкістю до 30 кадрів за секунду, а також технології для стабілізації відео та покращення якості зум-фотографій.

Фронтальна камера має 42-мегапіксельний сенсор з широким кутом огляду 103° та світлочутливість на 30% вищу, ніж у попередника.

Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL працюватимуть на новому процесорі Tensor G4 і мають 16 ГБ оперативної пам'яті.

Смартфони представлені в чотирьох кольорових варіантах лінійки.

Pixel 9 Pro Fold

Компанія позиціонує смартфон як найтонший серед складаних телефонів на ринках, де конкурує Pixel Fold. У нього найбільший у лінійці екран: величезний 8-дюймовий внутрішній дисплей та 6,3-дюймовий зовнішній.

Смартфон Pixel 9 Pro Fold

Великий внутрішній екран розроблено для виконання багатьох завдань одночасно або для розваг з відеосупроводом. Функція мультиперегляду дає змогу переглядати до чотирьох трансляцій одночасно на YouTube TV.

Також Google взаємодіє з розробниками для оптимізації ігор під формат дисплею Pixel 9 Pro Fold. Спеціальну оптимізацію вже реалізували в іграх «Minecraft» і «Candy Crush Soda Saga».

Pixel 9 Pro Fold виконано в порцеляновому відтінку та обсидіані.

Вартість

Нові гаджети доступні для попереднього замовлення. Базова ціна базової моделі Pixel 9 стартує від 799 доларів, що на 100 доларів дорожче за Pixel 8. Pixel 9 Pro з річною підпискою на Gemini Advanced коштує від 999 доларів, Pixel 9 Pro XL — від 1099 доларів, а складаний Pixel 9 Pro Fold — від 1799 доларів.

Нагадаємо, в січні компанія Samsung презентувала лінійку смартфонів Galaxy S24 з функціями ШІ.

Фото: нова лінійка смартфонів Pixel із ШІ-функціями / Google

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду