Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав до суду на Ілона Маска та соцмережу X

Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав до суду на Ілона Маска та соцмережу X

17:46,
2 Серпня 2024
815

Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав до суду на Ілона Маска та соцмережу X

17:46,
2 Серпня 2024
815
Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав до суду на Ілона Маска та соцмережу X
Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав до суду на Ілона Маска та соцмережу X
Ведучий стверджує, що Маск і його компанія несправедливо розірвали з ним партнерство щодо виробництва шоу на Х і відмовилися платити після того, як використовували його ім’я для просування серед рекламодавців.

Колишній ведучий CNN Дон Лемон подав позов до Верховного суду Каліфорнії в Сан-Франциско на бізнесмена Ілона Маска та його соцмережу X через те, що йому нібито не заплатили за новинне шоу на платформі. Про це пише Engadget.

За словами Дона Лемона, ще в січні цього року він погодився створювати новини та інтерв’ю на платформі X. За це він мав би отримувати 1,5 млн доларів на рік і частину прибутку від реклами. Утім, сам ведучий стверджує в позові, що він ніколи не підписував контракт, адже Маск запевнив його, що підтримав би це шоу незалежно від своїх поглядів чи тем інтерв’ю.

У першому епізоді свого проєкту Лемон взяв інтерв’ю у власника Х. Під час розмови вони торкнулися тем імовірного вживання Маском кетаміну, його позиції щодо трансгендерів, а також його дописів, що підтримували расистське переконання про «теорію великого заміщення». Відомо, що через кілька годин після інтерв’ю Маск надіслав Лемону повідомлення про укладення їхньої угоди. Однак уже в березні партнерство було розірване.

На думку Лемона, Маск і його компанія несправедливо розірвали угоду і відмовилися платити після того, як використовували його ім’я для просування платформи соціальних мереж серед рекламодавців.

Дон Лемон пропрацював на CNN 17 років. У квітні 2023 року його звільнили через те, що він сказав в ефірі про те, що найкращі часи тодішньої кандидатки у президенти від Республіканської партії Ніккі Гейлі вже минули.

Зазначимо, що раніше виконавча директорка X Лінда Яккаріно казала, що компанія зосереджена на тому, щоб стати першою платформою для відео, та уклала подібні угоди з колишнім ведучим Fox News Такером Карлсоном,  ексдепутаткою від Демократичної партії Тулсі Габбард і спортивним коментатором Джимом Ромом.

Окрім цього, у квітні минулого року соцмережа X запустила програму розподілу доходів від реклами для творців. Згідно з документом підтримки програми, для участі авторам потрібно мати верифікований акаунт, «принаймні 15 мільйонів показів загальних публікацій протягом останніх 3 місяців» і щонайменше 500 слідкувачів.

Фото: скриншот / ютуб

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду