Google удосконалив алгоритми, щоб зменшити видачу порнодипфейків у пошуковику

Google удосконалив алгоритми, щоб зменшити видачу порнодипфейків у пошуковику

11:20,
2 Серпня 2024
474

Google удосконалив алгоритми, щоб зменшити видачу порнодипфейків у пошуковику

11:20,
2 Серпня 2024
474
Google удосконалив алгоритми, щоб зменшити видачу порнодипфейків у пошуковику
Google удосконалив алгоритми, щоб зменшити видачу порнодипфейків у пошуковику
Пошуковик знижує рейтинг сайтів, які часто публікують порнографічні ШІ-зображення.

Google удосконалює алгоритми своєї пошукової системи, щоб зменшити видачу в результатах згенерованих за допомогою штучного інтелекту порнографічних зображень на перших сторінках пошуковика. Це стало реакцією на появу порнодипфейків. Про це повідомив Bloomberg, посилаючись на оприлюднену компанією інформацію.

Раніше для користувачів пошуковика Google запровадили можливість подавати запит на видалення ШІ-зображень сексуалізованого спрямування, якщо особа виявляє, що для цього несанкціоновано використали зображення її обличчя або тіла.

Відтепер, коли в Google вирішують, що запит на видалення дипфейку є виправданим, система фільтруватиме всі результати за подібними пошуковими запитами та видалятиме повторювані зображення, повідомила компанія у своєму блозі.

Також повідомлено, що загалом удосконалено системи рейтингування пошуковика, щоб порнодипфейки не з’являвся у топі видачі результатів.

Відтак, коли хтось використовуватиме ключові для пошуку порнодипфейків конкретних осіб без їхньої згоди, система рейтингу намагатиметься натомість надавати «високоякісний невідвертий контент», наприклад статті й новини про дипфейки та їх шкідливий вплив.

«Завдяки цим змінам люди зможуть читати про вплив дипфейків на суспільство, а не бачити сторінки з реальними дипфейковими зображеннями», — написала у блозі менеджерка продуктового напрямку, яка очолює підрозділ із захисту генеративної технології ШІ Google у пошуку та інших програмах Емма Хайгам.

За її інформацією, оновлення системи рейтингу вже зменшило видачу порнодипфейків у топі на 70%.

«Ми вже віддавна маємо політику, яка дозволяє людям видаляти такий контент, якщо вони знаходять його в пошуку, але ми перебуваємо усередині технологічного зрушення, — заявила Емма Хайгам на брифінгу. — Як і з кожним технологічним зрушенням, ми також бачимо нові зловживання».

Нагадаємо, у травні компанія Google суттєво оновила свою політику щодо неприйнятного контенту, включивши до неї формулювання, яке прямо забороняє рекламодавцям просувати сайти та сервіси, які генерують порнографічні дипфейки. 

Фото: Google / Arkan Perdana via Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду