«Центр громадянських свобод» запустив е-петицію «Лист додому»

«Центр громадянських свобод» запустив е-петицію «Лист додому»

18:10,
14 Червня 2024
911

«Центр громадянських свобод» запустив е-петицію «Лист додому»

18:10,
14 Червня 2024
911
«Центр громадянських свобод» запустив е-петицію «Лист додому»
«Центр громадянських свобод» запустив е-петицію «Лист додому»
Петиція вимагає від МКЧХ та генсека ООН реалізувати право ув'язнених російською владою українських цивільних полонених.

«Центр громадянських свобод» запустив електронну петицію «Лист додому» щодо забезпечення права на листування українцям, які утримуються в неволі внаслідок російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Петиція вимагає від Міжнародного комітету Червоного Хреста та Генерально секретаря ООН Антоніо Гуттереаш активізувати зусилля та першочергово забезпечити громадянам України, які утримуються в неволі внаслідок російського повномасштабного вторгнення в Україну, відправляти листи своїм рідним.

Читайте також: 2023 рік став рекордним за кількістю петицій до президента, які набрали необхідні голоси, — Рух «Чесно»

Повідомлено, що експерти ОБСЄ в останній доповіді від 25 квітня 2024 року детально описали численні порушення з боку Росії, серед яких відмова у наданні МКЧХ доступу до всіх ув’язнених, поширена практика катувань та жорстокого поводження, відсутність медичної допомоги пораненим та хворим, погані умови утримання та харчування тощо.

«Право на листування військовополонених закріплено в 71 статті III Женевської конвенції, щодо цивільних таке право не регулюється, адже за міжнародним гуманітарним правом їх взагалі не можна утримувати. Та Росія порушує ці всі норми, залишаючи рідним найгірше — невідомість того, що відбувається з їхніми близькими. — повідомили у «Центрі громадянських свобод»Саме листування часто є тією єдиною ниткою, яка тримає зв’язок між тими, хто в неволі й тими, хто їх чекає. Без листів родичі не знають, в якому стані їх рідна людина, в яких умовах її утримують та й взагалі — чи жива вона».

За даними «Центр громадянських свобод» у російському полоні в ув’язненні перебуває близько 7 тисяч цивільних громадян України. Підписати петицію можна за посиланням.

Фото: е-петиція «Лист додому» / «Центр громадянських свобод»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду