Для вступників розробили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала

Для вступників розробили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала

12:37,
13 Червня 2024
1227

Для вступників розробили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала

12:37,
13 Червня 2024
1227
Для вступників розробили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала
Для вступників розробили онлайн-калькулятор для розрахунку конкурсного бала
Калькулятор обчислює конкурсний бал за результатами НМТ та ЗНО з урахуванням визначних коефіцієнтів.

Для розрахунку конкурсного бала під час вступу до вищих закладів освіти ДП «Інфоресурс» розробило онлайн-калькулятор. Він доступний на офіційному сайті вступної кампанії, повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Калькулятор обчислює конкурсний бал за результатами НМТ та ЗНО. Також до уваги беруться коефіцієнти, встановлені для окремих спеціальностей, переглянути їх можна за посиланням. Для НМТ / ЗНО всіх років діють коефіцієнти 2024 року.

Якщо вступ передбачає творчий конкурс, то треба додатково заповнити поле «Вступне випробування 5» з відповідним коефіцієнтом.

Студентам, які планують вступати на бакалаврат за напрямками аграрних наук, економіки та управління і склали або реєструвались на єдине фахове вступне випробування, треба заповнити «Вступне випробування 6» із ваговим коефіцієнтом 1.

Також радять зазначати суму додаткових балів:

  • від 0–10 — за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів ЗВО для вступу до нього на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6);
  • 10 — заповнюють призери та переможці чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (зокрема серед школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт».

Є також додаткові коефіцієнти:

  • регіональний коефіцієнт: якщо обраний заклад вищої освіти розташований у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях — коефіцієнт 1,07; у Дніпропетровській та Полтавській областях, а також Бучанському районі Київської області — 1,04;
  • галузевий коефіцієнт — 1,02, якщо подаєте заяви з пріоритетностями 1 та 2 на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому).

Після того, як усі необхідні дані внесені, потрібно натиснути «Розрахувати» та отримати результат.

«Калькулятор достатньо гнучкий і враховує різні ситуації та бонуси для вступників. Головне — правильно заповнити потрібні поля», — повідомили в МОН.

Фото: ілюстративне / МОН України

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду