У Лондоні 17 шкіл забороняють учням користуватися смартфонами під час навчання

У Лондоні 17 шкіл забороняють учням користуватися смартфонами під час навчання

17:20,
7 Червня 2024
866

У Лондоні 17 шкіл забороняють учням користуватися смартфонами під час навчання

17:20,
7 Червня 2024
866
У Лондоні 17 шкіл забороняють учням користуватися смартфонами під час навчання
У Лондоні 17 шкіл забороняють учням користуватися смартфонами під час навчання
Усі школи розташовані у Саутворку — в одному з найстаріших районів на півдні міста.

Директори 17 із 20 державних середніх шкіл у Саутворку, що на півдні Лондона, вирішили заборонити учням користуватися смартфонами під час навчального процесу. Інші три державні школи в цьому районі теж готуються впровадити такі зміни, рекомендовані міністерством освіти Великої Британії, повідомило The Guardian.

Школи домовилися, що будь-який телефон, яким учень користується протягом навчального дня, буде конфіскований. Якщо йдеться про звичайний мобільний телефон — без доступу до Wi-Fi — його повернуть відносно швидко. Однак якщо це смартфон, його не повернуть до кінця тижня або доки батьки не заберуть його самі.

Ці заходи торкнуться понад 13 тисяч учнів в одному з найпрестижніших районів Лондона. У школах окрім заборони поширюватимуть інформацію про негативні наслідки неконтрольованого користування смартфонами і соцмережами: про проблеми із психічним здоров’ям, залежність від екранного часу, вплив на сон і концентрацію уваги, доступ до неприйнятного та відразливого вмісту та підвищений ризик крадіжок і пограбувань.

«Ми вирішили співпрацювати після того, як на власні очі побачили негативний вплив смартфонів і соціальних мереж на добробут і освіту наших дітей», — повідомив директор Академії лондонського Сіті Майк Бакстер.

«Хоча проблеми, які нам доводилося вирішувати, зазвичай виникали в нешкільний час, часто ця негативна поведінка проявлялася в школі», — додав він.

Директори середніх шкіл також підтримують діалог з керівниками початкових шкіл у районі, сподіваючись встановити єдиний підхід для всього району.

«Створення позитивних змін для добробуту та успіху молодих людей у Саутворку є центром цього колективного зусилля. Діти отримують смартфони з чотирьох років. Ми можемо значно змінити ситуацію, коли усі батьки в районі знатимуть, що кожна школа говорить про шкоду надмірного користування смартфонами», — зазначив Майк Бакстер.

Нещодавній звіт комітету з питань освіти Палати громад британського парламенту засвідчив, що тривалий час перед екраном стає все більш нормальним для маленьких дітей і підлітків, із 52% збільшенням часу, проведеного дітьми перед екраном, у період з 2020 по 2022 рік. Згідно зі звітом, майже 25% дітей і молоді використовують свої смартфони у спосіб, який відповідає поведінковій залежності.

У світі набувають популярності групи громадського руху «Smartphone Free Childhood». Вони є у США, ОАЕ, Південній Африці, Австралії, Новій Зеландії, Швейцарії, Португалії, Великій Британії. Британські батьки дедалі частіше об’єднуються, щоб досягнути домовленості не давати їхнім дітям смартфони принаймні до 14 років. У Брістолі 80 шкіл створили групи SFC, й понад тисяча батьків досягли відповідної згоди.

Нагадаємо, в лютому 2024 року міністерство освіти Великої Британії опублікувало керівні рекомендації для адміністрацій шкіл, у яких роз’яснено їхні повноваження щодо заборони учням використовувати мобільні телефони під час навчального процесу. Було повідомлено, що заборона на гаджети ґрунтується на актуальних соціологічних дослідженнях і є частиною заходів, потрібних для підвищення шкільних стандартів, запобігання деструктивній поведінці та покращення рівня успішності школярів загалом.

Як відомо, заборони на користування смартфонами під час навчання діють у школах Франції, Іспанії та Португалії. 3 1 січня 2024 року така заборона почала діяти і в Нідерландах.

Фото: гра на смартфоні під час уроку / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду