Шмигаль відповів на петицію щодо заборони Tabletki.ua

Шмигаль відповів на петицію щодо заборони Tabletki.ua

09:53,
31 Травня 2024
3588

Шмигаль відповів на петицію щодо заборони Tabletki.ua

09:53,
31 Травня 2024
3588
Шмигаль відповів на петицію щодо заборони Tabletki.ua
Шмигаль відповів на петицію щодо заборони Tabletki.ua
Проєкт акта буде доопрацьований, враховуючи суспільний інтерес.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію, зареєстровану 17 травня, із закликом не забороняти використання Tabletki.ua та інші прайс-агрегатори.

Відповідь з’явилась на сайті Кабміну.

Прем'єр-міністр України відповів, що під час громадського обговорення проєкту постанови виник ряд зауважень і пропозицій. Він зазначив, що проєкт акта буде доопрацьований, враховуючи суспільний інтерес.

Нагадаємо, 18 квітня на сайті Держлікслужби з’явився проєкт постанови уряду про внесення змін до ліцензійних умов господарської діяльності з виробництва лікарських засобів. Згідно з документом, розміщувати пропозиції щодо продажу ліків можна виключно на вебсайті ліцензіата, який має право на електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Тобто, інформація про ліки може розміщуватись лише на сайтах аптек. Відповідно під заборону мають потрапити прайс-агрегатори та маркетплейси, що надають інформацію про ліки.

Петицію із закликом не забороняти онлайн-сервіс, яку ініціював співзнасновник Tabletki.ua Євген Муравщик, за два тижні підписали понад 30 тис. людей із 25 тис. необхідних. У ній ідеться, що проєкт постанови «незаконно витісняє з ринку прайс-агрегатори, порушує права споживачів та погіршує становище більшості аптек».

На постанову відреагували у Всеукраїнській раді із захисту прав і безпеки пацієнтів. Там зазначили, що наразі понад 30% покупок в аптеках здійснюється через маркетплейси, де можна лише забронювати ліки онлайн.

Tabletki.ua — це український онлайн-сервіс, який надає інформацію про наявність медичних препаратів та іншої фармацевтичної продукції в аптеках. Він також дає можливість шукати та резервувати ліки в аптеках в онлайн-режимі.

Читайте також: 

Фото ілюстративне 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду