Google анонсувала оновлення чатбота Gemini та додала ШІ в пошуковик

Google анонсувала оновлення чатбота Gemini та додала ШІ в пошуковик

18:15,
15 Травня 2024
1306

Google анонсувала оновлення чатбота Gemini та додала ШІ в пошуковик

18:15,
15 Травня 2024
1306
Google анонсувала оновлення чатбота Gemini та додала ШІ в пошуковик
Google анонсувала оновлення чатбота Gemini та додала ШІ в пошуковик
Оновлений пошуковик вплине на рейтингові позиції бізнесів та продуцентів контенту в ньому.

Компанія Google на конференції Google I/0 2024 представила низку продуктів зі штучним інтелектом. Від сьогодні у верхній частині пошуковика з’являтимуться резюме — «Огляди ШІ» для відповідей на складні комбіновані пошукові запити. До кінця року компанія сподівається залучити до оновленого пошуковика понад мільярд користувачів у світі.

«Завдяки генеративному ШІ ми бачимо, що Google може виконувати більшу частину пошуку за вас. Пошук може взяти на себе більшу частину важкої роботи, тому ви можете зосередитися на тому, що ви хочете зробити, щоб виконати завдання, або на тому, що ви вважаєте захопливим», — прокоментувала виданню The Verge новопризначена керівниця відділу пошуку в Google Ліз Рід.

Водночас користувачі зможуть продовжувати й стандартний пошук, коли прагнуть перейти на певний знайомий їм інтернет-майданчик, приміром, коли йдеться про визначений бренд, онлайн-маркет тощо. ШІ в пошуковику буде корисним для отримання порівняльних та узагальнювальних результатів на потрібну тему, коли користувач проситиме представити добірку або найкращий із певних бізнесів тощо.

Пошук на основі штучного інтелекту радикально вплине на рейтингові позиції бізнесів та продуцентів контенту.

«Звичайно, це може призвести до витіснення малоцінного контенту, але вебсайти, які надають перспективу, колір, досвід або знання — все ще цінні для людей», — сказала Ліз Рід.

Окрім згадуваних оглядів у пошуковику Google з’явиться можливість створення різноманітних персональних планів за допомогою ШІ. Їх можна буде експортувати до «Google Документів» або електронної пошти Gmail.

Google також розширить можливості візуального пошуку. Користувачі зможуть ставити запитання за допомогою відео, що має полегшити опис і розвʼязання проблем. Цю функцію також поступово розгортатимуть у світі, починаючи зі США.

Під час конференції Google також анонсувала функцію Gemini Live для передплатників її чатбота, що дозволятиме обрати голос для відповідей та переривати їх уточнювальними запитаннями. Також Gemini почне адаптовуватися до обраної манери спілкування.

Також представили модель ШІ Veo, що здатна генерувати відеоролики в роздільній здатності Full HD. Вона може продукувати різні візуальні стилі, зокрема пейзажі або ефект уповільненої зйомки, та редагувати за запитами створені нею відео.

Додамо, презентація нових ШІ-продуктів Google відбулася наступного дня після того, як OpenAI представила вдосконалений ChatGPT-4O, який може озвучувати відповіді зі швидкістю людських реакцій на будь-які письмові, аудіальні або відеозапити.

Фото: Google

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду