Британська зірка залишилася без роботи на ВВС через штучний інтелект

Британська зірка залишилася без роботи на ВВС через штучний інтелект

11:35,
29 Березня 2024
1827

Британська зірка залишилася без роботи на ВВС через штучний інтелект

11:35,
29 Березня 2024
1827
Британська зірка залишилася без роботи на ВВС через штучний інтелект
Британська зірка залишилася без роботи на ВВС через штучний інтелект
У BBC заявили, що обрали штучний інтелект, щоб відтворити голос людини при смерті.

Британська актриса Сара Пойзер, відома за участю в мюзиклі «Mamma Mia!», залишилася без роботи на BBC через штучний інтелект. Про це повідомило видання Deadline.

Пойзер опублікувала в соцмережі Х скриншот електронного листа від продюсерської компанії, яка знімає шоу для ВВС, в якому зазначено: «Вибачте за затримку — ми отримали дозвіл від BBC на використання голосу, згенерованого штучним інтелектом, тому Сара нам більше не потрібна». Свій допис вона підписала словом «протверезіння» та позначила BBC.

Пойзер не повідомила жодних інших деталей щодо умов співпраці, які обговорювали з нею раніше, та не відповіла на запит видання про коментар.

Згадуваний допис актриси в соцмережі Х став вірусним — зібрав майже 2 млн переглядів та запустив дискусію про те, що штучний інтелект позбавляє акторів, зокрема акторів з озвучення, роботи.

Публікація викликала хвилю підтримки та занепокоєння з боку інших представників індустрії розваг, які розповіли про свій нещодавній досвід заміни на ШІ та свідчать, що такі випадки непоодинокі.

Врешті ВВС оприлюднило заяву, в якій пояснило, чому було використано штучний інтелект для проєкту.

«Ми знімаємо дуже делікатний документальний фільм, де зображений співавтор, який наближається до кінця життя і тепер не може говорити. Ми тісно співпрацюємо з їхніми сім’ями, щоб дослідити, як найкраще представити голос співавторів наприкінці фільму, коли слова, написані ними, зачитуються, — йдеться в заяві британської телекомпанії. — У цих дуже особливих обставинах і з урахуванням побажань сім’ї ми погодилися використати штучний інтелект для короткого розділу, щоб відтворити голос, який зараз більше не чути. Це буде чітко зазначено у фільмі».

Нагадаємо, у звіті Міжнародного валютно фонду, оприлюдненому на початку 2024 року, зазначено, що розвиток технологій може призвести до того, що майже 40% робочих місць в усьому світі будуть заміщені штучним інтелектом.

Фото: Сара Пойзер / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду