В Україні з’явився довідник для батьків дітей з епілепсією

В Україні з’явився довідник для батьків дітей з епілепсією

11:30,
27 Березня 2024
1137

В Україні з’явився довідник для батьків дітей з епілепсією

11:30,
27 Березня 2024
1137
В Україні з’явився довідник для батьків дітей з епілепсією
В Україні з’явився довідник для батьків дітей з епілепсією
Електронну версію довідника можна отримати безкоштовно.

В Україні вийшов довідник «Епілепсія: що необхідно знати», який допоможе зрозуміти медичні, психологічні та соціальні аспекти епілепсії, дізнатися факти та шкідливі міфи про хворобу. Його презентували з нагоди «Фіолетового дня» — дня обізнаності щодо епілепсії, повідомила пресслужба компанії «Фармак».

Довідник спільно підготували об’єднання лікарів «Українська протиепілептична ліга» та громадська організація «Епіпросвіта» за підтримки виробника ліків «Фармак».

Епілепсія — одна з найпоширеніших неврологічних хвороб в Україні. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, на неї страждають понад 100 тисяч українців. Наразі цифра росте, адже війна, травми, інфекції та інші чинники зумовлюють появу захворювання. Крім того, недосипання, стрес, нерегулярність прийому ліків сприяють розвитку резистентності до лікування.

Книгу створили на основі матеріалів команди епілептологів The Hospital for Sick Children з Торонто та матеріалів Ресурсного центру з питань епілепсії AboutKidsHealth.

У «Фармак» сподіваються, що довідник допоможе зупинити стигматизацію епілепсії та надати необхідну соціальну підтримку батькам дітей, що боряться з цим захворюванням.

Довідник містить факти та міфи про епілепсію, причини виникнення захворювання, інформацію про типи нападів, правила надання першої допомоги та багато іншої інформації для батьків, учителів та лікарів. 10 тисяч примірників розіслали в лікарні по всій Україні. Електронну версію книги можна отримати, заповнивши заявку.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Національна служба здоров’я України презентувала онлайн-гід з програми медичних гарантій для пацієнтів. Посібник містить інформацію про послуги, які можна отримати в сімейного лікаря, терапевта або педіатра для дитини, а також про безкоштовні аналізи та ліки.

Фото: презентація довідника «Епілепсія: що необхідно знати» / «Фармак»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду