Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

17:30,
1 Грудня 2023
2344

Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

17:30,
1 Грудня 2023
2344
Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку
Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку
Держспецзв'язку очолив військовослужбовець, командир ударної роти БпЛА.

Кабінет Міністрів у п’ятницю, 1 грудня, призначив військовослужбовця, командира ударної роти БпЛА Юрія Мироненка на посаду голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Про це повідомлено на сайті держоргану.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров дав завдання провести аудит роботи Держспецзв’язку.

Як відомо, попереднього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя уряд звільнив 20 листопада. Тоді ж детективи Національного антикорупційного бюро оголосили йому, його заступнику Вікторові Жорі та ще чотирьом службовим особам підозру в заволодінні понад 62 мільйонами гривень через схему закупівлі обладнання та програмного забезпечення. 24 листопада Юрій Щиголь вийшов з-під варти через день після обрання йому запобіжного заходу, оскільки була внесена застава.

Новопризначений голова Держспецзв'язку Юрій Мироненко повідомив, що найближчим часом представить план розвитку держоргану.

До призначення він був командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку.

«Від початку повномасштабного вторгнення обороняв столицю у складі 112 бригади тероборони Києва. Пізніше обійняв посаду заступника начальника штабу 129 батальйону 112 бригади. Після цього очолив відділ по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад 112 бригади», — уточнила пресслужба Держспецзв'язку.

До повномасштабної війни Юрій Мироненко, економіст за фахом, розвивав кар’єру, в тому числі управлінську у фінансовій, банківській, транспортній, фармацевтичній, хімічній, енергетичній галузях.

На фото — новопризначений голова Держспецзв’язку Юрій Мироненко

Фото: Держспецзв’язку

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Джеккі
00:14 / 02.12.2023
Колеги трохи безграмотно складено речення , а саме: Як відомо, попереднього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя уряд звільнив 20 листопада, а потрібно щоб було : Як відомо, попереднього з посади голови Держспецзв'язку уряд 20 листопада звільнив Юрія Щиголя.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду