В Україні протестували вчителів англійської мови

В Україні протестували вчителів англійської мови

16:20,
13 Листопада 2023
3631

В Україні протестували вчителів англійської мови

16:20,
13 Листопада 2023
3631
В Україні протестували вчителів англійської мови
В Україні протестували вчителів англійської мови
90% вчителів володіють англійською на рівні В2 і вище.

Учителі англійської мови в Україні знають її на високому рівні. 90% опитаних учителів володіють нею на рівні В2 і вище. Такі результати дослідження, яке провели в серпні 2023 року в межах підготовки до реалізації національної програми популяризації вивчення англійської мови Future Perfect, повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«Це дослідження про рівень володіння українськими вчителями англійською мовою та використання цифрових технологій у викладанні — один із перших кроків до реалізації національної мовної програми Future Perfect. Вчителі й викладачі — це не лише провідники у світ знань. Вони неодноразово довели і продовжують доводити свою стійкість, компетентність та вміння викладати навіть в укриттях під ракетними обстрілами. Відтепер учителі — це також амбасадори змін», — розповіла заступниця міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

У дослідженні взяли участь 224 вчителі з усієї України, оцінювалися їхні навики за шкалою Common European Framework of Reference for Languages за категоріями «слухання», «читання», «письмо» та «мовлення». У підсумку отримали такі результати:

  • Слухання: 17,9% опитаних учителів мають рівень С, 44,9% — рівень В2, 31,3% — рівень В1 та 5,9% — рівень А.
  • Читання: 41,5% опитаних учителів мають рівень В2, 35,2% — рівень В1, 17,9% — рівень С та 5,3% — рівень А.
  • Письмо: 29,4% опитаних учителів мають рівень В2, 10% — рівень С, 6,7% вчителів — А, 54% — рівень В1.
  • Мовлення: 54,3% опитаних учителів мають рівень В1, 31,6% — рівень В2, 13,8% — рівень С та 0,4% — рівень А.

«Попри повномасштабне вторгнення росії в Україну вчителі англійської мови залишилися надзвичайно відданими своїй справі. Вони вірять, що зосередження на якісному навчанні своїх учнів — це шлях до світлого майбутнього. Це дослідження англійської мови для педагогів, яке Британська Рада провела за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки, є ще одним кроком до цього світлого майбутнього», — прокоментував виконавчий директор Британської Ради Скотт Макдональд.

Дослідження засвідчило, що найкращий вік для початку вивчення мови — до п’яти років. Такої думки дотримується 63% опитаних учителів англійської мови, 34% схиляються до оптимального віку 6–10 років.

56% учителів англійської мови вважають, що онлайн-навчання може бути настільки ж ефективним, як і офлайн. Це особливо важливо в умовах повномасштабної війни, адже онлайн-навчання дає змогу не переривати освітній процес попри виклики воєнного часу.

34% учителів відповіли, що на момент опитування викладали англійську мову лише в онлайн-форматі.

95% опитаних учителів англійської зазначили, що їм комфортно користуватися технологіями під час онлайн-викладання, однак лише 80% вважають, що їхні учні мають достатній доступ до цифрових технологій.

Нагадаємо, в Україні стартував національний проєкт із популяризації вивчення англійської мови Future Perfect, що в подальшому має на меті офіційно зробити її мовою міжнародного спілкування  у країні.

За даними Мінцифри, програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську, перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. Платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova пропонує українцям преміумдоступ до всіх мовних курсів на три роки.

Фото: вчителька англійської мови / МОН України

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вікторія
18:21 / 19.11.2023
Наразі в рамках державного проєкту з популяризації англійської мови Future Perfect запущено дві платформи для безкоштовного вивчення іноземної - Promova та Empower. Детальніше t.me/FinanceCats
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду