Капсула NASA зі зразками астероїда Бенну повернулася на Землю

Капсула NASA зі зразками астероїда Бенну повернулася на Землю

10:10,
25 Вересня 2023
1428

Капсула NASA зі зразками астероїда Бенну повернулася на Землю

10:10,
25 Вересня 2023
1428
Капсула NASA зі зразками астероїда Бенну повернулася на Землю
Капсула NASA зі зразками астероїда Бенну повернулася на Землю
26 вересня вчені в лабораторії мають витягнути каністру зі зразками астероїда для початку досліджень.

Капсула космічного апарата NASA OSIRIS-REx у неділю, 24 вересня, повернулася на Землю зі зразками астероїда Бенну. Про це повідомило NASA.

«Капсула OSIRIS-REx зі зразком (Бенну. — Ред.) приземлилася на полігоні для випробувань (Міноборони США. — Ред.) в штаті Юта о 17:52 після подорожі довжиною 6,2 мільярда кілометрів», — йдеться у повідомленні NASA у соцмережі Х.

Зонд OSIRIS-REx NASA зі зразком астероїда Бенну приземлився на військовому полігоні для випробувань і тренувань у штаті Юта. Фахівці закріпили кришки над вентиляційними отворами капсули, щоб захистити зразок від можливого забруднення, та герметизували її.

Капсулу, підвішену до вертольота, транспортували в космічний центр Джонсона в Х’юстоні, штат Техас. 26 вересня вчені в лабораторії мають витягнути каністру зі зразками астероїда для початку досліджень.

Місія Osiris-Rex, запущена у 2016 році, зібрала кілька сотень грамів астероїдного матеріалу, який може допомогти вченим зрозуміти найдавніші стадії розвитку Сонячної системи.

«NASA інвестує в місії з невеликими тілами, такі як OSIRIS-REx, щоб досліджувати багату популяцію астероїдів у нашій Сонячній системі, що може дати нам підказки про те, як Сонячна система формувалася та еволюціонувала», — сказала керівниця програми OSIRIS-REx Мелісса Морріс, повідомило The Verge.

Зазначимо, астероїд Бенну виявили в 1999 році. Дослідники вважають, що Бенну є древнім кам’яновугільним чи вуглецевим астероїдом. Гіпотетично, в його породі збереглися частини хімічних елементів, які існували 4,5 млрд років тому під час зародження планет і Сонця. Науковці переконані, що вивчення зразків з астероїда дасть змогу краще зрозуміти зародження Сонячної системи.

Нагадаємо, посадкова станція Vikram індійської місії апарата Chandrayaan-3 здійснила успішну посадку на Місяць 23 серпня. Індійське космічне агентство повідомило, що місяцехід підтвердив наявність сірки та виявив ще кілька інших елементів. Після завершення прогулянки Місяцем Pragyan був переведений у режим сну.

Фото: NASA

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду