Спартак Суббота видалив ютуб-канал із логотипом, на який не мав прав

Спартак Суббота видалив ютуб-канал із логотипом, на який не мав прав

13:10,
3 Серпня 2023
3693

Спартак Суббота видалив ютуб-канал із логотипом, на який не мав прав

13:10,
3 Серпня 2023
3693
Спартак Суббота видалив ютуб-канал із логотипом, на який не мав прав
Спартак Суббота видалив ютуб-канал із логотипом, на який не мав прав
Блогер створив новий ютуб-канал без використання попереднього логотипу.

Блогер Спартак Суббота, фігурант розслідування, у якому його звинуватили у шахрайстві та видаванні себе за фахівця з психології та психіатрії, видалив ютуб-канал, переставши використовувати логотип розробника, на який не мав права. Про це Богдан Щербаков розповів Dev.ua.

«Суду не було, було заперечення стосовно реєстрації ТМ із моїм лого. Моя основна ціль досягнута. Поки що відео з моїм лого на каналі немає, бо канал видалений», — сказав Богдан Щербаков.

Натомість 19 липня Суббота створив новий ютуб-канал, уже без логотипу розробника.

За даними видання, у квітні Спартак Суббота подав заявки на реєстрацію однойменної торговельної марки та двох логотипів. Заявки на патентування з’явилися в Державній системі правової охорони інтелектуальної власності. Проте за місяць стало відомо, що логотип створив айтівець Богдан Щербаков і права на нього Спартаку Субботі не передавав.

Нагадаємо, 11 квітня онлайн-медіа «Свідомі» опублікувало розслідування психотерапевта Іллі Полудьонного про блогера та експерта в галузі психології Спартака Субботу. Факти, які навів автор розслідування, свідчать, що Суббота нібито вдавався до брехні, щоб вибудовувати і підтримувати імідж досвідченого фахівця-психотерапевта.

10 травня Спартак Суббота записав відео, у якому опублікував свідоцтво про визнання в Україні його диплома магістра Університету Ніцци за напрямом «Психологія / клінічна психологія та терапевтична медитація за допомогою мистецтва». Свідоцтво нібито видане Міністерством освіти і науки України і датоване 2021 роком. 

10 травня 2023 року Міністерство освіти і науки України звернулося до Національної поліції щодо можливого факту підроблення дипломів та зумисного використання підроблених документів Спартаком Субботою.

Додамо, рух «Чесно» дослідив, як інститут Спартака Субботи одночасно співпрацював зі Столаром, Новинським, «Слугою народу» та Мінкультом.

Про те, чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність, читайте в авторській колонці Лєни Чиченіної.

Фото: Спартак Суббота / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду