МЗС запустило чатбот для українців за кордоном

МЗС запустило чатбот для українців за кордоном

10:00,
14 Червня 2023
1232

МЗС запустило чатбот для українців за кордоном

10:00,
14 Червня 2023
1232
МЗС запустило чатбот для українців за кордоном
МЗС запустило чатбот для українців за кордоном
У чатботі зібрана актуальна інформація з консульських питань.

Міністерство закордонних справ України за підтримки однієї з найбільших криптовалютних бірж Європи WhiteBIT запустило чатбот для допомоги українцям, які перебувають за кордоном. Чатбот може обслуговувати кількох клієнтів одночасно, повідомила пресслужба МЗС України.

«Враховуючи велику кількість наших громадян, які потребують допомоги МЗС за кордоном, чатбот є важливою ініціативою, яка допоможе оптимізувати процеси та надавати нашим громадянам необхідну інформацію в декілька кліків. Ми розпочали співпрацю з WhiteBIT ще минулого року, на початку повномасштабного вторгнення рф, і втілили низку важливих проєктів для наших громадян. Ця підтримка виявилася вкрай своєчасною на тлі безпрецедентного виїзду українців за кордон внаслідок російської агресії», — йдеться у повідомленні.

Скористатися чатботом можна за посиланням. Українці зможуть отримати відповіді на такі поширені питання, як:

  • правила в'їзду до іноземної країни;
  • оформлення тимчасового захисту;
  • соціальне забезпечення;
  • повернення в Україну;
  • консульські послуги.

Як повідомили в МЗС, чатбот доповнить діяльність колцентру, який розпочав роботу в червні минулого року. За цей час колцентр опрацював близько 15 тисяч дзвінків. Географія звернень найрізноманітніша і налічує 96 країн. Найбільше запитів надійшло з Німеччини, Польщі, Італії, Туреччини та України. Звернутися до колцентру можна за номером +38 (044) 224-57-20.

Нагадаємо, в Україні створили чатбот для допомоги внутрішньо переміщеним громадянам.

Фото: МЗС України

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду