ms.detector.media
Юлія Поліковська
14.06.2023 10:00
МЗС запустило чатбот для українців за кордоном
МЗС запустило чатбот для українців за кордоном
У чатботі зібрана актуальна інформація з консульських питань.

Міністерство закордонних справ України за підтримки однієї з найбільших криптовалютних бірж Європи WhiteBIT запустило чатбот для допомоги українцям, які перебувають за кордоном. Чатбот може обслуговувати кількох клієнтів одночасно, повідомила пресслужба МЗС України.

«Враховуючи велику кількість наших громадян, які потребують допомоги МЗС за кордоном, чатбот є важливою ініціативою, яка допоможе оптимізувати процеси та надавати нашим громадянам необхідну інформацію в декілька кліків. Ми розпочали співпрацю з WhiteBIT ще минулого року, на початку повномасштабного вторгнення рф, і втілили низку важливих проєктів для наших громадян. Ця підтримка виявилася вкрай своєчасною на тлі безпрецедентного виїзду українців за кордон внаслідок російської агресії», — йдеться у повідомленні.

Скористатися чатботом можна за посиланням. Українці зможуть отримати відповіді на такі поширені питання, як:

Як повідомили в МЗС, чатбот доповнить діяльність колцентру, який розпочав роботу в червні минулого року. За цей час колцентр опрацював близько 15 тисяч дзвінків. Географія звернень найрізноманітніша і налічує 96 країн. Найбільше запитів надійшло з Німеччини, Польщі, Італії, Туреччини та України. Звернутися до колцентру можна за номером +38 (044) 224-57-20.

Нагадаємо, в Україні створили чатбот для допомоги внутрішньо переміщеним громадянам.

Фото: МЗС України

ms.detector.media