АУП проведе круглий стіл «Медіаосвіта в часи російсько-української війни»

АУП проведе круглий стіл «Медіаосвіта в часи російсько-української війни»

09:30,
17 Травня 2023
1062

АУП проведе круглий стіл «Медіаосвіта в часи російсько-української війни»

09:30,
17 Травня 2023
1062
АУП проведе круглий стіл «Медіаосвіта в часи російсько-української війни»
АУП проведе круглий стіл «Медіаосвіта в часи російсько-української війни»
До спільного з МОН обговорення розвитку медіаосвіти та громадянської освіти, їх цінності для становлення молоді запрошують усіх зацікавлених.

Академія української преси разом з Міністерством освіти і науки України у четвер, 18 травня, проведуть круглий стіл «Медіаосвіта в часи російсько-української війни». Про це MediaSapiens повідомили в АУП.

Його модеруватимуть представниця Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України, відповідальна за впровадження медіаосвіти в загальну середню освіту Раїса Євтушенко та експертка з медіаосвіти і медіаграмотності, авторка навчальних посібників та програм Оксана Волошенюк.

У межах заходу обговорюватимуть актуальні питання розвитку медіаосвіти у школі та її вплив на формування громадянських цінностей в учнівства під час війни в Україні. Будуть представлені методичні рекомендації для вчителів курсу «Громадянська освіта / Історія», нові вправи та завдання Медіаосвітнього тулбоксу АУП, підготовлені педагогами в межах всеукраїнського конкурсу, новації у навчальних програмах. Анонсована також презентація медіаосвітнього коміксу «Ми скоро повернемося», створеного дитячою письменницею Олександрою Шаповал.

Голова ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда», членкиня Громадської ради при МОН України Валентина Потапова виступить із доповіддю «Як знищують ідентичність українських дітей на окупованих територіях: мілітаризація, індоктринізація. Проблеми та виклики майбутньої реінтеграції». Опісля запланована дискусія.

Захід розпочнеться об 11:00. Усі охочі, хто не має можливості бути присутнім на ньому офлайн, зможуть долучитися до прямого ефіру на фейсбук-сторінках АУП  та МОН України.

Круглий стіл організовано у межах проєкту Академії української преси та міжнародної організації Internews, яка впроваджує Медійну програму в Україні за фінансування USAID — US Agency for International Development.

Нагадаємо, MediaSapiens започаткував серію публікацій про стан медіаосвіти під час війни, яка має на меті проаналізувати, як російське вторгнення вплинуло на імплементацію медіаграмотності в навчальні програми та заняття у школах і вишах, як розвивається неформальна освіта, на чому має бути сфокусований поступ у сфері медіаграмотності зараз та в повоєнний час.

Фото: aupfoundation / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду