Російські хакери атакували сервери мерії Праги

Російські хакери атакували сервери мерії Праги

10:20,
28 Квітня 2023
1087

Російські хакери атакували сервери мерії Праги

10:20,
28 Квітня 2023
1087
Російські хакери атакували сервери мерії Праги
Російські хакери атакували сервери мерії Праги
Напад вважають помстою за підтримку України.

Російські хакери у четвер атакували сервери муніципалітету Праги через підтримку України. Про це мерія Праги повідомила у Twitter.

«Через DDoS-атаку російських хакерів деякі наші сервіси сьогодні не працювали. Напад називають помстою за підтримку України. Зовнішні сервіси, індекси або вебсайт недоступні. Але витоку даних не було», — йдеться в повідомленні.

Видання Ceske Noviny повідомило, що кібератака сталася зранку: через неї не працював сайт мерії та не відбувалася онлайн-трансляція засідання ради. Станом на 16:00 усі системи знову працювали.

У мерії повідомили, що атака відбулася з Росії: зараз розслідують, яка саме хакерська група стоїть за нападом, і аналізують техніку здійснення атаки.

Мер Праги Богуслав Свобода зазначив, що «цифрова загроза, що виходить з Росії, є реальною та постійною».

За інформацією Ceske Noviny, кількість атак російських хакерів на Чехію зросла після російського повномасштабного вторгнення в Україну. Під час президентських виборів хакери атакували, зокрема, вебсайти тодішнього кандидата та нинішнього президента Чехії Петра Павела.

Нагадаємо, у березні російські кіберзлочинці атакували сайти держустанов Словаччини після того, як вона передала Україні свої винищувачі.

Фото: Pexels

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду