У Румунії хакери вивели з ладу сайт міністерства освіти

У Румунії хакери вивели з ладу сайт міністерства освіти

17:27,
8 Травня 2023
1049

У Румунії хакери вивели з ладу сайт міністерства освіти

17:27,
8 Травня 2023
1049
У Румунії хакери вивели з ладу сайт міністерства освіти
У Румунії хакери вивели з ладу сайт міністерства освіти
Упродовж дня сайт не працював.

Невідомі хакери зламали сайт Міносвіти Румунії та розмістили там свій заклик до учнів «не марнувати час» на шкільні уроки. Про це повідомила «Європейська правда», посилаючись на румунський Hotnews.

Уночі на головній сторінці сайту міністерства з’явилося повідомлення від хакерів, де вони заявили, що в Румунії неефективна система освіти, яка не пропонує «нічого корисного, лише завалює непотрібною інформацією», і важко чекати чогось іншого від вчителів, які погоджуються працювати за копійки в токсичному середовищі — тому що це «демонструє їхній рівень інтелекту».

Хакери завершили звернення закликом «не марнувати час» на школу, натомість учитися самостійно, знаходячи інформацію в інтернеті.

«Те, що вчителі вкладають у вас 10 років, ви можете отримувати безкоштовно на YouTube. Влада намагається вас переконати, що не мати вищої освіти — це означає бути дурним і отримувати низьку зарплатню, але ви будете дурними, якщо послухаєте їх», — заявили вони.

Сайт міністерства освіти Румунії edu.ro не працює від ранку.

Через кілька годин після початку атаки у міністерстві повідомили, що ІТ-фахівці з’ясовують, де було слабке місце у безпеці, та усувають наслідки втручання. Також у міністерстві запевнили, що на сайті не було жодної конфіденційної інформації, яка могла б потрапити до зловмисників.

З огляду на ідентичний дизайн хакерського повідомлення припускається, що акату вчинили ті ж зловмисники, що втрутилися на сайт молдовських комуністів 24 квітня.

Нагадаємо, за даними українського Держспецзв'язку, проросійські хакери зосередилися на атаках на цивільну інфраструктуру.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду