В Україні запрацював додаток для захисту жінок

В Україні запрацював додаток для захисту жінок

12:39,
22 Листопада 2021
2490

В Україні запрацював додаток для захисту жінок

12:39,
22 Листопада 2021
2490
В Україні запрацював додаток для захисту жінок
В Україні запрацював додаток для захисту жінок
Автори:
Застосунок SafeUp розробили в Ізраїлі, завдяки йому жінки можуть допомагати одна одній у небезпечних ситуаціях.

В Україні запрацював мобільний застосунок SafeUp, за допомогою якого жінки можуть допомагати одна одній, якщо опинилися у небезпеці, повідомляє «Повага. Кампанія проти сексизму у ЗМІ».

Завантажити додаток можна безкоштовно в App Store і Google Play. Застосунок доступний для жінок та дівчат будь-якого віку, однак стати «захисницею», тобто жінкою, яка надаватиме іншій допомогу, можна лише з 18 років. Для того, щоби допомагати іншим, необхідно пройти у додатку спеціальне навчання.

«9 років тому я була на вечірці та раптово помітила, що одна моя подруга зникла. Ми в паніці почали шукати її, піднялися нагору, почули її голос серед чоловічих голосів. Там ми побачили чоловіків та мою напівголу подругу, яка від них відбивалася. Побачивши нас, чоловіки втекли. Нам вдалося прийти вчасно та врятувати мою подругу тієї ночі», — розповідає співзасновниця SafeUp Нета Шрайбер.

«Захисниці» можуть говорити з жінкою дорогою додому, якщо їй страшно. Також «захисниці» можуть надати термінову допомогу та повідомити своє місце розташування. За потреби, жінки можуть викликати поліцію.  

Нагадаємо, громадська організація «Марш жінок» запустила телеграм-бот «Вона за неї» для підтримки жінок у складних ситуаціях. Завдяки боту жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема потерпіли від домашнього насильства, можуть отримати психологічну або ж юридичну допомогу.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду