Мільйони жінок з усього світу публікують чорно-білі фото в Instagram. У чому суть нового флешмобу?

Мільйони жінок з усього світу публікують чорно-білі фото в Instagram. У чому суть нового флешмобу?

12:21,
30 Липня 2020
8806

Мільйони жінок з усього світу публікують чорно-білі фото в Instagram. У чому суть нового флешмобу?

12:21,
30 Липня 2020
8806
Мільйони жінок з усього світу публікують чорно-білі фото в Instagram. У чому суть нового флешмобу?
Мільйони жінок з усього світу публікують чорно-білі фото в Instagram. У чому суть нового флешмобу?
Автори:
Понад 14 мільйонів користувачок уже долучилось до нового руху, проте не всі з них знають, як він розпочався.

У cоціальній мережі Instagram набирає оборотів новий флешмоб на підтримку жінок. Мільйони користувачок з усього світу викладають свої чорно-білі фотографії.

Так під хештегами #ChallengeAccepted уже закріплено понад 6 мільйонів постів, а за #womensupportingwomen – понад 8 мільйонів.

До флешмобу долучились світові зірки, зокрема акторки Наталі Портман, Дженіфер Еністон, Різ Візерспун.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Thank you to all the brilliant and beautiful women in my life who sent the most uplifting messages today. Truth be told, I don’t really understand this #challengeaccepted thing…but who doesn't love good reason to support women! Soooo…. challenge accepted! ⠀ ⠀ And while I have you here, maybe the best way we can support other women is to REGISTER TO VOTE for the issues that affect women. Encourage all your friends, girlfriends, sisters, moms, daughters to do the same. The election is right around the corner, and we need to look out for each other AND love each other! ????????‍????‍????????????????‍????‍????????????????????????‍????‍????????❤️

Публикация от Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

В Україні однією з перших до нового руху приєдналась телеведуча Маша Єфросініна, передавши естафету співачці Джамалі, гімнастці Ганні Різатдіновій та іншим знаменитостям. Багато з них під фото висловлюються проти насильства над жінками, розповідають свої натхненні історії, та закликають пам’ятати про свої права та можливості.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Я продолжаю настаивать, что #женщиныспасутмир .. Это подтверждает и бьющий сейчас рекорды по объединённости женщин всего мира глобальный challenge #WomenSupportingWomen ... Ну, что, мои невероятные Украинки, поддержим? Размещайте у себя свои черно-белые фото и Номинируйте тех, кем восхищаетесь, и чьи моральные ориентиры разделяете! Пускай мир знает, что мы также против конфликтов, дискриминации, насилия и войн..... Номинирую : @kosadcha @alla @lesia_nikituk @olbalaban @rudnieva_olga @kamenskux @borodina @da_astafieva @moi_sofism @tina_karol @jamalajaaa @the_hardkiss @valeriya_guzema @allaklymenko @lera_tatarchuk @lennykravets

Публикация от Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Як пише The Guardian, флешмоб ймовірно почав набирати оборотів у Туреччині, після вбивства 27-річної Пінар Ґюлтекін. Її хлопця підозрюють в побитті та удушенні дівчини, після чого він спалив її тіло. Це сталось тиждень тому, і відтоді жінки публікували фото інших жінок, які загинули через насильство, аби звернути увагу на цю проблему.

На це звертають увагу також і деякі користувачки, приходячи в коментарі до тих жінок, які «відхиляються» від теми, або і взагалі не додають текстів до своїх фото.

Як зазначає видання The New York Times, це не перший подібний чорно-білий флешмоб у світі. Не так давно американські жінки публікували свої чорно-білі селфі на підтримку політикині Александрії Оказіо-Кортез, яка виступала проти сексизму в кулуарах Конгресу. Також у червні в Instagram публікували чорно-білі квадрати замість фото, додаючи хештег #BlackLivesMatter на підтримку антирасистського руху в світі.

Фото: Getty Images

https://www.instagram.com/p/CDKzW-HDogh/?utm_source=ig_web_copy_link
Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду