Вихідний код інтернету продали на аукціоні як NFT за $5,4 мільйона

Вихідний код інтернету продали на аукціоні як NFT за $5,4 мільйона

10:45,
1 Липня 2021
1853

Вихідний код інтернету продали на аукціоні як NFT за $5,4 мільйона

10:45,
1 Липня 2021
1853
Вихідний код інтернету продали на аукціоні як NFT за $5,4 мільйона
Вихідний код інтернету продали на аукціоні як NFT за $5,4 мільйона
Автори:
Початкова ціна складала $1000.

Оригінальний вихідний код для всесвітньої павутини був проданий як невзаємозамінний токен на аукціоні Sotheby’s за 5,4 млн доларів, пише BBC. 

Ім'я покупця не розголошується. Аукціон тривав з 23 по 30 червня. Стартова цінна становила 1000 доларів. Довгий час також трималася ставка у 3,5 млн доларів, однак в останні 15 хвилин тендер знов активізувався – і зрештою NFT продали за 5,4 млн доларів.

Гроші будуть спрямовані на ініціативи, підтримувані творцем інтернету Тімом Бернерсом-Лі та його дружиною Розмарі Лейт.

Анонімний покупець отримає файли з вихідним кодом, анімоване відео написання коду, лист від Бернерса-Лі та цифровий плакат з кодом.

NFT (невзаємозамінний токен) – це вид криптографічних токенов, кожен екземпляр яких унікальний. Токен являє собою своєрідний сертифікат унікальності цифрового об'єкта і найчастіше застосовується як підтвердження володінням цифровим мистецтвом, наприклад картиною, фотографією, відео, GIF-анімацією та іншим об'єктам діджитал-арту. Цифрові активи зберігаються в блокчейні.

Популярність NFT зросла у лютому та березні 2021 року. Засновник Twitter продав свій перший допис у соцмережі за $2,9 млн. Time виставив на аукціон три обкладинки із найважливішими запитаннями за всю історію журналу. Forbes продав свою обкладинку у вигляді NFT за $333 тис.

Продають NFT і в Україні. Наприклад, «Телебачення Торонто» продало електронну версію мему «Жуй сраку!» у вигляді NFT за $2500. Міністр юстиції України Денис Малюська виставив на онлайн-аукціон свою роботу – фотоколаж «the sea is temporarily unavailable». Реперка alyona alyona продала свій трек Galas у форматі NFT за рекордну для українського репу суму — $7,7 тисячі. Ще на одному із NFT-аукціонів як лот розмістили відео за участі народного депутата України, представника проросійської партії «ОПЗЖ» Іллі Киви.

Як NFT також продають нерухомість – першим лотом стала київська квартира керівника TechCrunch.

Загалом продажі NFT-токенів перевищили $2 млрд в першому кварталі 2021-го.

Але вже наприкінці травня рівень продажів NFT за місяць впав на 90%.

Фото: rfi.fr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду