На платформі eBay дозволили продавати NFT

На платформі eBay дозволили продавати NFT

09:38,
13 Травня 2021
1216

На платформі eBay дозволили продавати NFT

09:38,
13 Травня 2021
1216
На платформі eBay дозволили продавати NFT
На платформі eBay дозволили продавати NFT
Автори:
Як NFT з eBay можна буде придбати зображення або відеокліп, торгові картки тощо.

Ebay Inc дозволить продавати на своїй платформі NFT для цифрових предметів колекціонування — зображень, відео тощо. Ставки на NFT користувачі платформи зможуть робити так само, як і на фізичні предмети, пише Reuters.

Повідомляється, що всі платежі проводитимуться у доларах, попри те, що на багатьох інших платформах, де можна придбати NFT,  розраховуватися можна й криптовалютою.

«У найближчий час eBay додасть нові можливості, які приносять на нашу платформу колекційні предмети, керовані блокчейном», — заявив Джордан Світнам, старший віце-президент і генеральний менеджер eBay на ринку Північної Америки.

Нагадаємо, NFT — це криптографічний токен, який користується популярністю у художників і музикантів. Цифрові активи зберігаються в блокчейні.

Раніше «Телебачення Торонто» продало електронну версію мему «Жуй сраку!»  у вигляді NFT за $2500. Forbes продав свою обкладинку у вигляді NFT за $333 тис. Time виставив на аукціон три обкладинки із найважливішими запитаннями за всю історію журналу. Засновник Twitter продав свій перший допис у соцмережі за $2,9 млн.

Міністр юстиції України Денис Малюська виставив на онлайн-аукціон свою роботу – фотоколаж «the sea is temporarily unavailable». Витвір продається у вигляді NFT.

Також письменниця та художниця Джулія Моррісон вирішила продати приватні повідомлення зі свого інстаграму, які їй писав актор Армі Хаммер, як NFT.

Ще на одному із NFT-аукціонів як лот розмістили відео за участі народного депутата України, представники проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» Іллі Киви

Також на одному з NFT-аукціонів планують продати останню фотосесію музиканта, фронтмена гурту Nirvana Курта Кобейна, яка була відзнята у 1994 році, за кілька місяців до його смерті. Частину виручених від продажу грошей планують віддати на благодійність.

Загалом продажі NFT-токенів перевищили $2 млрд в першому кварталі 2021-го.

Чому люди платять мільйони за запис у блокчейні – читайте тут.

Фото: flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду