#CrimeaIsUkraine: на сторінці Apple у Facebook влаштували новий флешмоб

#CrimeaIsUkraine: на сторінці Apple у Facebook влаштували новий флешмоб

11:02,
3 Грудня 2019
3333

#CrimeaIsUkraine: на сторінці Apple у Facebook влаштували новий флешмоб

11:02,
3 Грудня 2019
3333
#CrimeaIsUkraine: на сторінці Apple у Facebook влаштували новий флешмоб
#CrimeaIsUkraine: на сторінці Apple у Facebook влаштували новий флешмоб
Автори:
Таким чином користувачі висловлюють свою незгоду з маркуванням Криму як території Росії у додатках компанії Apple.

Як повідомляв MediaSapiens, компанія Apple почала показувати росіянам Крим і Севастополь як частину Росії у додатку «Погода». У відповідь користувачі почали писати на офіційній сторінці Apple у Facebook обурені коментарі під постами та публікувати хештеги «Крим — не Росія» (#CrimeaIsNotRussia) та «Крим — це Україна» (#CrimeaIsUkraine).

Серед коментарів є дописи, зокрема, від менеджерки Facebook з публічної політики по Україні Катерини Крук, почесної президентки НАМУ та членкині Наглядової ради НСТУ Тетяни Лєбєдєвої, релігієзнавця і члена наукової ради Відкритого православного університету В’ячеслава Горшкова, прес-секретаря посольства Великої Британії в Україні Олексія Курки тощо.

apple-crimeaisukraine-флешмоб

apple-crimeaisukraine-флешмоб

флешмоб-crimeaisukraine-apple

«Ганьба для Apple. Позначення Криму російським на ваших картах потурає пропаганді агресора і тепер є вашим внеском у руйнування міжнародного порядку. Ви все ще маєте вибір і можете взяти правильну сторону історії #CrimeaIsUkraine #CrimeaIsNotrussia», — написав Олексій Курка.

Раніше проєкт «Радіо Свобода» Крим.Реалії писав, що, наприклад, в Москві анексовані Севастополь, Сімферополь, Керч відображаються російською територією.

При цьому на материковій частині України і на анексованому півострові міста Севастополь, Сімферополь, Керч та інші не відображаються ані частиною України, ані Росії.

Голова комітету Держдуми Росії з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов 27 листопада заявив, що «Apple повністю усунула претензії Держдуми щодо показу Криму в своїх сервісах».

Офіційних коментарів американської компанії з цього приводу поки немає. Крим.Реалії звернулися до Apple за поясненнями.

Посольство України в США також звернулося до керівництва Apple із закликом виправити некоректне позначення Криму як частини Росії у додатках компанії.

Нагадаємо, у березні 2019-го посол України в США Валерій Чалий просив корпорацію Google виправити в картах позначення Криму в якості російської території. Google стала відображати півострів таким чином після звернення до неї голови Держдуми В'ячеслава Володіна.

Також у липні минулого року українці влаштували флешмоб «Слава Україні!» на фейсбук-сторінці FIFA.

Причиною флешмобу стала ситуація довкола хорватського футболіста Домагоя Віди і члена делегації збірної Хорватії Огнєна Вукоєвича. Вони після матчу збірних Хорватії та Росії на Чемпіонаті світу з футболу, в якому перемогла Хорватія, записали й виклали в соцмережах коротке відео. На ньому Віда вигукнув: «Слава Україні!», а Вукоєвич додав: «Це перемога за “Динамо” і за Україну. Хорватія вперед». Після публікації відеоролика Віда отримав попередження від ФІФА (ФІФА навіть розглядала можливість відсторонити його на дві гри). А Федерація футболу Хорватії виключила Вукоєвича зі складу хорватської делегації на Чемпіонаті світу з футболу.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
cdn.wccftech
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду