Facebook тестує новий дизайн сторінок без кнопки «лайк»

Facebook тестує новий дизайн сторінок без кнопки «лайк»

12:50,
24 Липня 2020
2649

Facebook тестує новий дизайн сторінок без кнопки «лайк»

12:50,
24 Липня 2020
2649
Facebook тестує новий дизайн сторінок без кнопки «лайк»
Facebook тестує новий дизайн сторінок без кнопки «лайк»
Автори:
Це допоможе підрахувати точну кількість людей, які стежать за сторінками публічних людей та спільнот.

Соціальна мережа Facebook тестує новий дизайн сторінок публічних особистостей та спільнот. Тепер їм неможливо буде поставити «лайк», тобто вподобати, пише видання TechCrucnh.

Це означає, що кнопка «подобається», і кількість лайків загалом зникнуть, а натомість над описом цих сторінок відображатиметься лише опція «стежити» та кількість підписників. У Facebook вважають, що така зміна допоможе краще зрозуміти, яку аудиторію охоплює сторінка і скільки людей насправді за нею стежать.

Раніше точні дані було отримати проблематично, тому що за кілька років користувачі могли вподобати багато сторінок, проте перестати за ними слідкувати, відписавшись від їхніх новин у своїй стрічці. Ще люди могли відписатись від самих сторінок, а їхній «лайк» під ними залишався.

Полегшиться також управління публічними сторінками. Маючи особисту та публічну сторінку, користувачі зокрема зможуть легше переключатись між ними – наприклад тоді, коли їм треба щось прокоментувати чи вподобати зі свого публічного профілю. Якщо ж публічну сторінку веде кілька людей, власник може делегувати їм завдання у налаштуваннях. Або, наприклад, обмежувати: дозволити комусь створювати контент, але коментувати його самостійно.

Оновлення у мобільній версії соціальній мережі тестують уже деякий час, проте зараз новий дизайн поширили на більшу сторінок. Так до тестування долучились громадські діячі, знаменитості, а також невелика кількість компаній. Коли оновлені сторінки отримають усі користувачі – наразі невідомо.

Нагадаємо, що Facebook тепер вимагатиме верифікувати свої акаунти від популярних користувачів, інакше їхні пости бачитиме менша кількість людей.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду