У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою

У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою

12:16,
8 Липня 2020
1431

У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою

12:16,
8 Липня 2020
1431
У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою
У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою
Автори:
Аби таким способом оплати не зловживали, юридична спільнота міста встановлює окремі правила.

Асоціація адвокатів округу Колумбія дозволила юристам у Вашингтоні приймати оплату в біткоїнах та інших криптовалютах. Про це повідомляє Bloomberg Law.

У своєму заключенні адвокати посилаються на Податкову службу США, де погоджуються з тим, що «оплата у криптовалюті більше подібна на оплату товаром», а не в звичайній валюті. А відтак криптовалюту не обкладатимуть податком.

Оплату в цифровій валюті вважатимуть допустимою у випадку, коли її розмір обґрунтовано, а юрист розуміється на технології блокчейну та може гарантувати безпечне збереження таких активів. Деталі угоди про таку оплату клієнт та юрист мають в письмовій формі погоджувати заздалегідь. У разі, якщо вартість криптовалюти різко підскочить, адвокати рекомендують колегам приймати рішення на користь клієнтів.

«Кінець-кінцем, криптовалюта просто відносно новий засіб передачі економічної цінності, й правила досить гнучкі, щоб забезпечити захист інтересів і власності клієнтів, не відмовляючись від технологічних досягнень», – йдеться у заключенні адвокатів. 

Bloomberg Law пише, що це вже не перший випадок у США, коли роботу юристів дозволяють оплачувати в криптовалюті. Раніше подібні рішення, зі своїми правилами та виключеннями, ухвалили асоціації адвокатів у місті Нью-Йорк, а також у штатах Північна Кароліна та Небраска.

Нагадаємо, що в січні 2020 року Telegram розповів роботу над своєю блокчейн-платформою TON. Там ще не можна купити криптовалюту Grams, і невідомо, як розвиватимуться події далі, адже попередні спроби компанії Facebook запустити власну цифрову валюту зіштовхувались з різкою критикою.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду