ms.detector.media
MediaSapiens
08.07.2020 12:16
У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою
У Вашингтоні роботу юристів дозволили оплачувати криптовалютою
Аби таким способом оплати не зловживали, юридична спільнота міста встановлює окремі правила.

Асоціація адвокатів округу Колумбія дозволила юристам у Вашингтоні приймати оплату в біткоїнах та інших криптовалютах. Про це повідомляє Bloomberg Law.

У своєму заключенні адвокати посилаються на Податкову службу США, де погоджуються з тим, що «оплата у криптовалюті більше подібна на оплату товаром», а не в звичайній валюті. А відтак криптовалюту не обкладатимуть податком.

Оплату в цифровій валюті вважатимуть допустимою у випадку, коли її розмір обґрунтовано, а юрист розуміється на технології блокчейну та може гарантувати безпечне збереження таких активів. Деталі угоди про таку оплату клієнт та юрист мають в письмовій формі погоджувати заздалегідь. У разі, якщо вартість криптовалюти різко підскочить, адвокати рекомендують колегам приймати рішення на користь клієнтів.

«Кінець-кінцем, криптовалюта просто відносно новий засіб передачі економічної цінності, й правила досить гнучкі, щоб забезпечити захист інтересів і власності клієнтів, не відмовляючись від технологічних досягнень», – йдеться у заключенні адвокатів. 

Bloomberg Law пише, що це вже не перший випадок у США, коли роботу юристів дозволяють оплачувати в криптовалюті. Раніше подібні рішення, зі своїми правилами та виключеннями, ухвалили асоціації адвокатів у місті Нью-Йорк, а також у штатах Північна Кароліна та Небраска.

Нагадаємо, що в січні 2020 року Telegram розповів роботу над своєю блокчейн-платформою TON. Там ще не можна купити криптовалюту Grams, і невідомо, як розвиватимуться події далі, адже попередні спроби компанії Facebook запустити власну цифрову валюту зіштовхувались з різкою критикою.

Фото: Getty Images

ms.detector.media