Конгрес США закликає до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку

Конгрес США закликає до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку

12:41,
3 Липня 2019
2168

Конгрес США закликає до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку

12:41,
3 Липня 2019
2168
Конгрес США закликає до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку
Конгрес США закликає до негайного мораторію на запуск криптовалюти Фейсбуку
Автори:
Мораторій пропонують накласти принаймні на певний період, за час якого проведуть консультації та вивчать питання безпечності впровадження криптовалюти Libra компанією Фейсбук більш детально.

Законодавчий орган США офіційно вимагає, щоб Фейсбук призупинила запуск криптовалюти Libra, принаймні на певний час. Про це пише Vanity Fair.

Керівництво компанії Фейсбук закликали «негайно погодитися на мораторій на будь-які рухи» в напрямку впровадження криптовалюти, про запуск якої у 2020 році компанія оголосила кілька тижнів тому. За словами представників Конгресу США, запропонована грошова система підвищує ризики та може створити проблеми навіть для національної безпеки та монетарної політики, для споживачів та інвесторів.

У Комітеті з питань фінансових послуг (House Financial Committee) заявили, що «системні ризики, спричинені криптовалютною платформою,  особливо без достатнього нагляду та регулювання, стають ще більш помітними у світлі неспокійного минулого Фейсбуку, коли вона не завжди зберігала інформацію своїх користувачів у безпеці».

Там нагадали і про гучний скандал з Cambridge Analytica, і про фейкові акаунти у Фейсбуку, які поширюють «пропаганду тероризму та мову ненависті», а також про судові позови, порушені проти компанії.

Мораторій пропонують накласти принаймні на певний період, за час якого проведуть консультації та вивчать питання безпечності впровадження криптовалюти компанією Фейсбук більш детально. Під час дію мораторію, якщо його все ж введуть, законодавці мають намір провести громадські слухання «про ризики та переваги криптовалютної діяльності та вивчити законодавчі рішення». Нездатність зробити це перед запуском криптовалюти несе багато небезпек, кажуть у Конгресі.  

Хоча спершу пропозицію мораторію висловили лише демократи, таке рішення також має підтримку вже і у республіканців, пише Vanity Fair.

Компанії-партнери проекту Libra

Це далеко не перше висловлення критики у бік майбутнього запуску Фейсбуком криптовалюти Libra. Так, на думку регуляторних органів Великої Британії, однієї з основних проблем Libra стали занадто швидкі темпи роботи над нею.

«Масштаб Libra формує перед суспільством і урядом питання в цілому про те, що є прийнятним і бажаним в цьому просторі»,зазначив виконавчий директор сектора стратегії і конкуренції Управління по фінансовому регулюванню і нагляду Великої Британії, кажучи про необхідність детального вивчення проекту.

Також свої побоювання, пов'язані з можливим швидким запуском криптовалюта Libra, висловила група північноамериканських наглядових органів. Фахівці представили відкритий лист, в якому перерахували можливі проблеми криптовалюти Фейсбуку, закликавши накласти мораторій на проект.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у мережі зявився фейковий сайт криптовалюти Фейсбуку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Vanity Fair
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду