Під тиском громадськості PR-агенція Luther Pendragon відмовилася працювати з Philip Morris

00:00,
14 Лютого 2013
888

Під тиском громадськості PR-агенція Luther Pendragon відмовилася працювати з Philip Morris

00:00,
14 Лютого 2013
888
Під тиском громадськості PR-агенція Luther Pendragon відмовилася працювати з Philip Morris
Про це повідомили представники тютюнової компанії, а PR-агенція ситуацію коментувати відмовилася.

8 лютого британські лікарі опублікували у виданні The Lancet звернення до керівників медичних закладів. В ньому закликали розірвати угоди з PR-агенціями, які одночасно працюють і на заклади охорони здоров’я, і на тютюнові компанії. До переліку таких агенцій потрапила і компанія Luther Pendragon.

Її фахівці почали займатися консультуванням і лобіюванням інтересів Philip Morris у червні 2012 року. Зокрема, протидіяли введенню уніфікованої пачки для всіх марок сигарет. Паралельно з цим компанія співпрацювала з десятком медичних установ та організацій, задіяних у сфері охорони здоров’я.

На думку авторів звернення, така діяльність порушує етичні принципи. Тож вони наполягали, аби PR-агенції обрали: або вони відмовляються від співпраці з тютюновими компаніями, або – з медичними установами.

Публікація листа викликала резонанс. Приміром, Чарльз Вілліс (Charles Willis), президент Королівського фармацевтичного товариства, яке є клієнтом Luther Pendragon, у коментарі виданню PRweek повідомив, що раніше вони не знали про співпрацю цієї PR-агенції з тютюновими компаніями.

«Тепер у Luther Pendragon підтвердили, що розірвали контракт з  Philip Morris. Ми дуже задоволені такою відповіддю і продовжимо з ними співпрацю. Якби вони цього не зробили, наша з ними подальша робота була б під питанням», – зазначив пан Вілліс.

А Національну службу охорони здоров’я Великобританії (National Health Service, NHS) у соціальних мережах закидали повідомленнями про те, чи дійсно вони співпрацюють з PR-агенцією, яка не розділяє їх цінності і погляди на здоровий спосіб життя. На що представники  NHS відповіли, що працювали з цією компанією у минулому, до того, як вона почала підтримувати тютюнову індустрію. Проте, у майбутньому до її послуг вони звертатися не будуть.  

Очевидно, під таким тиском громадськості PR-агенція вирішила таки відмовитися від співпраці з Philip Morris. Цю інформацію підтвердили представники тютюнової кампанії, а ось Luther Pendragon ситуацію поки коментувати відмовилася.

Джерело: prweek.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blog.babuin.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду