Найкращі приклади дієвої антитютюнової реклами

00:00,
10 Липня 2012
2228

Найкращі приклади дієвої антитютюнової реклами

00:00,
10 Липня 2012
2228
Найкращі приклади дієвої антитютюнової реклами
Антитютюнові активісти не втомлюються наголошувати на важливості соціальної реклами у боротьбі з курінням. У цьогорічному звіті Tobacco Atlas експерти визначили 5 телевізійних роликів з різних країн світу, що були найбільш дієвими. 

Зважаючи на те, що телебачення є найпопулярнішим медіа, доцільність трансляції роликів із закликами відмовитися від куріння вже сьогодні, є очевидною. Більшість дослідників зауважують, що антитютюнова реклама повинна шокувати. Демонстрація «неприємних» картинок, що здатні  налякати або навіть викликати відразу, може значно підвищити дієвість антитютюнової реклами.     

У звіті Tobacco Atlas експерти визначили 5 відео, що були найефективнішими. Цей параметр визначався відповідно до загального відсотку зниження споживання тютюнових виробів в тих країнах, де ця реклама транслювалася.  

1. Даруючи сигарети, ви даруєте шкоду (Gift-Giving, Giving Cigarettes Is Giving Harm)

2009 року в Китаї була запущена соціальна реклама, автори якої закликали не дарувати сигарети один одному. Зважаючи на те, що в цій країні такий варіант подарунку є доволі поширеним, реклама вдало використала орієнтацію на національні особливості населення.

2.   Історія Мукеша (Mukesh)

2009 року Індії використали дещо інший підхід. Так, автори соціальної реклами розповіли про шкоду куріння на прикладі життя Мукеша, 22-річного хлопця, який помирає від раку, спричиненого курінням.

3.  Сигарети з’їдають вашу дитину живою (Cigarettes Are Eating You Alive)

Ця соціальна реклама, що була вироблена в США, а згодом адаптувалася багатьма іншими країнами розповідає про шкоду пасивного куріння серед дітей. Повідомлення супроводжується кадрами, на яких зображені діти, що страждають від його наслідків.

4. Скажи «ні» пасивному курінню (Say No To Second-Hand Smoke)

У Філіппінах, де сьогодні активно проводяться антитютюнові кампанії в медіа, 2009 року була випущена реклама, в якій розповідається про шкоду пасивного куріння в кожній конкретній родині.

5. Губка (The Sponge)

У цій австралійській соціальній антитютюновій рекламі пояснюється, що легені, як губка, вбирають у себе увесь сигаретний дим. Ролик супроводжується відповідним відеорядом. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду