У Туреччині хочуть стягувати податки із Facebook та Twitter

У Туреччині хочуть стягувати податки із Facebook та Twitter

00:00,
16 Квітня 2014
1662

У Туреччині хочуть стягувати податки із Facebook та Twitter

00:00,
16 Квітня 2014
1662
У Туреччині хочуть стягувати податки із Facebook та Twitter
У Туреччині хочуть стягувати податки із Facebook та Twitter
Влада Туреччини продовжує посилювати тиск на соціальні мережі. Зараз Twitter та Facebook хочуть зобов’язати платити податки до турецького бюджету, назважаючи на те, що компанії не мають представництв у цій країні. Про це повідомляє mashable.com.

На думку прем’єр-міністра країни Реджепа Таїпа Ердогана, всі компанії, що володіють соціальними мережами і працюють у Туреччині, повинні мати офіс у країні та платити податки.

Турецька влада порахувала, що Twitter заробляє на рекламі у їхній країні 35 мільйонів доларів, але не сплачує із цієї суми місцевих податків.

Віце-президент Twitter Колін Кровель (Colin Crowell) та інші представники компанії мали офіційні зустрічі в турецькому уряді. Зясувалося, що влада країни хоче не лише оподаткувати доходи соціальної мережі, але й змусити блокувати аккаунти відповідно до рішень турецьких судів.

Агенція Reuters із посиланням на анонімне джерело у турецькій владі повідомляє, що Twitter вже погодився на такі умови. В офіційному повідомленні щодо консультацій ішлося про таке: “Після презентацій дві сторони цілком порозумілися і вирішили розвивати співпрацю у майбутньому”.

Туреччина є не першою країною, що вимагає оподаткування американської технічнологічної компанії. Тривалий час такі розмови ведуться у Європі щодо Google, Amazon та інших. Деякі американські компанії мають штаб-квартири у країнах де податкові ставки є нижчими, наприклад Ірландії та Люксембургу.

21 березня влада Туреччини заблокувала доступ до Twitter по всій території країни. Це відбулося через кілька годин після того, як прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на мітингу, пригрозив знищити цю соціальну мережу. 27 березня заблокували також відеохостинг YouTube.

 

 

Таким заявам глави турецького уряду передувала низка корупційних скандалів, інформація про які активно поширювалася в інтернеті.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
guardianlv.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду