В США зірвано найбільший в історії джекпот — понад 2 мільярди доларів

В США зірвано найбільший в історії джекпот — понад 2 мільярди доларів

15:24,
10 Листопада 2022
2771

В США зірвано найбільший в історії джекпот — понад 2 мільярди доларів

15:24,
10 Листопада 2022
2771
В США зірвано найбільший в історії джекпот — понад 2 мільярди доларів
В США зірвано найбільший в історії джекпот — понад 2 мільярди доларів
Переможець сплатить мільярд доларів податків через рекордний виграш в лотерею.

Мешканець штату Каліфорнія виграв рекордний джекпот у лотереї Powerball — 2,04 мільярда доларів, але насправді отримає значно меншу суму. Про це повідомляє Forbes.

За правилами лотереї Powerball, переможці можуть вибрати спосіб отримання виграшу: або всю суму як серію з 30 щорічних платежів, або одноразову виплати.

Разовий платіж завжди менший, ніж оголошений розмір джекпоту, і у рекордному випадку  становить трохи менш як 998 мільйонів доларів. Але одномоментна втрата понад мільярда доларів — це ще не всі збитки, що несе переможець.

Обов’язковий федеральний податок у розмірі 24% з виграшів в азартних іграх негайно зменшить реальну суму виграшу ще приблизно на 240 мільйонів доларів, через що залишиться 758 мільйонів доларів.

Але в окремих випадках найвища федеральна ставка становить 37%, і якщо переможець якимось чином не зменшить свій оподатковуваний дохід (наприклад, через благодійні пожертви), він повинен виділити ще 129 мільйонів доларів на податки, а загальний приз буде зменшено до 629 мільйонів доларів.

Каліфорнія не оподатковує виграші в лотерею, тому переможець не повинен  сплачувати додаткові місцеві податки, якщо він не проживає за межами штату. У цьому випадку державні та міські податки залежатимуть від того, де він живе, тому сума може бути ще зменшена.

Якщо переможець вибере щорічні платежі, то він має отримувати близько 68 мільйонів доларів на рік, хоча внаслідок федеральних податків ця сума буде зменшена приблизно до 43 мільйонів доларів. Додатково приз може бути зменшений внаслідок податків штату та міста, де живе переможець.

Поки що невідомо, який спосіб виплат вибере мешканець Каліфорнії, але, за даними Powerball, найпопулярнішою є одноразова виплата.

За даними Powerball, шанси виграти в лотерею невеликі, приблизно 1 до 292,2 мільйона. Для порівняння, за даними Центрів з контролю та профілактики захворювань в США, ймовірність бути враженим блискавкою становить менш як 1 до 1 мільйона, а за даними Міжнародного музею Флориди, ймовірність нападу та смерті від акули становить приблизно 1 до 4,3 мільйона.

Попередній рекордний джекпот Powerball становив 1,59 мільярда доларів. Приз був розділений між трьома переможцями в Каліфорнії, Флориді та Теннессі в січні 2016 року. Ця сума також була рекордною в історії лотереї.

Рекордний джекпот значно збільшив кількість учасників лотереї. За словами представників Powerball, жителі штатів, які не беруть участі в лотереї, — Юти, Невади, Гаваїв, Аляски та Алабами — подорожували через межі штатів, щоб купити білет. Високий попит спричинив проблеми з продажами,  затримав розіграш на кілька годин і спричинив деяку плутанину щодо того, чи було виграно джекпот (початкові звіти помилково припускали, що джекпот збільшився до 2,3 мільярда доларів).

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що в Україні всі законно зареєстровані релігійні організації, як ті, що об’єднують тисячі вірян, так і ті, що мають значно менше парафіян, уже 30 років мають податкові преференції. Чому так сталося, для чого церквам пільги, чи шкодять вони й так не надто стабільній українській економіці? MediaSapiens пояснює, чому в Україні всі легальні релігійні організації (будь-яких конфесій) можуть не оподатковувати свій прибуток та чим це загрожує (або ні) добробуту нації.

Фото: CNN

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду